Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 22. 08:37, péntek | Helyi
Forrás: TMÖ

Közel 1,2 milliárdnyi újabb TOP-os forrásból fejlődik Tamási, Gerjen és Dombóvár

Közel 1,2 milliárdnyi újabb TOP-os forrásból fejlődik Tamási, Gerjen és Dombóvár

396 millió forintból új óvodát és bölcsődét építenek Gerjenben, a
városrehabilitációs fejlesztések pedig a megye két járásközpontját: Dombóvárt és Tamásit érintik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kapcsán ismét jó hírekkel szolgál a Tolna Megyei Önkormányzat – jelentette ki Fehérvári Tamás, a Közgyűlés elnöke.

Tamási „Budai városrészének”, azaz a Kinizsi utca – Honvéd utca – Hunyadi utca – Bajza utca közvetlen környékének rehabilitációjára kerülhet sor, hiszen a város 250 millió forint TOP forrást nyert. A leszakadással veszélyeztetett városrészen megjelenő társadalmi-fizikai- gazdasági problémák komplex kezelését tűzték ki célul. Eszközként a társadalmi integrációt és a lakófunkciók fejlesztését nevesíti a pályázat.
Dombóvár a „Mászlony”, a „Szigetsor-Vasút” és a „Kakasdomb-Erzsébet” elnevezésű városrészeit fejlesztheti 549 millióból. A több mint félmilliárdos összeg a kedvezőtlen demográfiai helyzetet, az alacsony iskolázottságból és a tartós munkanélküliségből adódó problémákat oldhatja meg.
Fehérvári Tamás szerint karácsony idusán még inkább örömteli a hír, hogy a megye falvai és városai egyaránt gyarapodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.