Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 11. 10:41, szerda | Helyi

Közel harminc millió forintnyi támogatás jutott Tolna megyébe

Közel harminc millió forintnyi támogatás jutott Tolna megyébe

A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság 3 400 000 forint támogatásban részesült.

Tizenhét önkéntes tűzoltó egyesület, három önkormányzati tűzoltóság és hat önkéntes mentőszervezet részesült összesen közel harminc millió forint támogatásban az idei pályázatokon, melyeken az elnyert eszközöket már át is vehették az egyesületek, tűzoltóságok és mentőszervezetek képviselői.
Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató elmondta, hogy 2019-ben ismét hétszázmillió forint összértékű támogatást osztott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között, melyből százmillió forint a mentőszervezetek, hatszázmillió forint a tűzoltó egyesületek között került szétosztásra. Tolna megyéből tizenhét egyesület nyújtott be pályázatot, mindannyian sikeresen pályáztak, összesen több mint tizenhat millió forint összegű támogatást kaptak. A sikeresen pályázó hat mentőszervezet több mint kétmillió forintnyi eszközzel lett gazdagabb. Az önkormányzati tűzoltóságoknak is jutott támogatás, melyből a három Tolna megyei tűzoltóságnak közel tizenkét millió forint jutott. Az igazgató megköszönte az önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok munkáját és azt kívánta, hogy új eszközeiket elsősorban gyakorlatok alkalmával kelljen használniuk, éles bevetésen lehetőleg minél kevesebbet. Az igazgatósággal hosszú évek óta működő kiváló kapcsolat, valamint az önkéntes tűzoltó egyesületek, az önkormányzati tűzoltóságok, önkéntes mentőszervezetek magas szakmai munkája és az évről évre frissülő eszközpark a garancia Tolna megye biztonságára – hangzott el dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző beszédében. A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság 3 400 000 forint támogatásban részesült, melyből akkumulátoros feszítő vágó berendezés, informatikai eszközök valamint a gépjárműfecskendők javítási költségei kerültek finanszírozásra. A Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület összesen 1 156 239 forint támogatásban részesült, melynek keretében egyéni védőeszközöket, tűzoltó szakfelszereléseket vehettek át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.