Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 09. 17:18, vasárnap | Helyi

Közlekedjenek óvatosan a vasúti átjárókban

Közlekedjenek óvatosan a vasúti átjárókban

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a vasúti átjárókban történt közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.

Gyakori oka a vasúti szerencsétlenségeknek, hogy a járművezetők körültekintés nélkül hajtanak be az átjárókba – hívja fel rá a figyelmet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint arról korábban beszámoltunk, egy kisteherautó vezetője közlekedett 2020. július 28-án Simontornyán, amikor a Pósapart utcán levő vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba hajtott, ahol a járműve elejével nekiütközött a Pécs irányából Budapest irányába tartó vonat oldalának. A balesetben a tehergépkocsi sofőrje súlyosan megsérült. A Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult büntetőeljárás. A vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel. A vonatok féktávolsága száz méterekben mérhető, a szerelvények vezetőjének lehetősége sincs a baleset elkerülésére.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi KRESZ-szabályok betartását kéri:
• A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni.
• Vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt tilos előzni.
• A vasúti átjárón csak folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 kilométer/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.
• Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.