Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. November 28. 10:12, hétfő | Helyi

Közösen hangolódtak a közelgő ünnepre

Közösen hangolódtak a közelgő ünnepre

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján november 27-én, vasárnap este.

Zsúfolásig megtelt a Túrmezei Erzsébet rendezvénytér tegnap este, több programmal is készültek a Tamási Városi Művelődési Központ munkatársai az első ünnepi hétvégére.

Mézeskalácstól illatozik a művelődési központ előcsarnoka, hiszen huszonöt lelkes lány és asszony több száz mézeskalács csillaggal díszítette fel a több méteres fenyőfát, érdemes megtekinteni, az illat mellett a látvány sem utolsó. A mézeskalács csillagok mellett fehér csipke csillagok is kerültek a karácsonyfára a Gombolyag kötőklub tagjainak jóvoltából.
Délután 4 órától a gyermekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, többek között nagyméretű csillagokat készítettek a rendezvénytéren előkészített óriás adventi koszorú díszítéséhez. Este 6 órakor felkerültek a csillagok a koszorúra, advent első gyertyáját pedig Hegedűs János római katolikus plébános gyújtotta meg, közreműködött a Szent Cecília fúvószenekar.
A program zárásaként a Los Andinos együttes Nagyapám betleheme című műsora idézte fel a régi magyar karácsonyi szokásokat.

A programok mellett kürtőskalács, forralt bor, különböző ételek-italok illatai lengték be a teret, ahol a tamási és környékbeli kézműves árusok portékái közül is bátran lehetett válogatni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.