Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2024. Január 31. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kulturális központot alakítanak ki Magyarkesziben

Kulturális központot alakítanak ki Magyarkesziben

Kulturális központot alakít ki az önkormányzat a Tolna vármegyei Magyarkesziben egy több mint százéves malomépületből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 256 millió forintos támogatásával.

Kovács Erzsébet, az ezer lakosú község független polgármestere az MTI-nek elmondta, az 1910-ben épült, egykori Gizella hengermalom ma már önkormányzati tulajdonú épületében rendezvényteret, kiállítóhelyiséget, étkezőt hoznak létre. Itt rendezik be a falutörténeti múzeumot és a magyarkeszi születésű operettszínész, Dénes Oszkár (1891-1950) pályáját bemutató kiállítást - tette hozzá. A kétszintes, csaknem ezer négyzetméteres ingatlant teljeskörűen felújítják, a többi között napelemmel működő villamos hálózatot, hőszivattyús fűtési rendszert építenek ki, nyílászárókat cserélnek, a tetőtérben új, járható födémet helyeznek el, a falakat hőszigetelik. A korszerűsítés 2025. májusra fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 21. 14:54, szerda | Helyi

Képzésen vettek részt Tamási tűzoltói

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást.

2024. Február 19. 10:59, hétfő | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a revizorok Tolnában

Tamásiban csütörtökön kell ellenőrzésekre számítani.