Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Május 11. 15:24, csütörtök | Helyi

Lakossági fórumot tartottak az energiaközösségről

Lakossági fórumot tartottak az energiaközösségről

Az önkormányzat az adatszolgáltatást teljesítő, érintett háztartásokat hívta lakossági fórumra, melyen a tájékoztatás mellett a kérdések megvitatására is sor került.

Széles András alpolgármester kezdeményezésére már a tavalyi évben előzetes egyeztetések folytak során a városban működő, egyes villamos energia termelő vagy fogyasztó cégekkel, társaságokkal annak érdekében, hogy egy Energiaközösség keretein belül minél hatékonyabban lehessen felhasználni a megtermelt energiát.
Mindez az energiaköltségek hosszú távú csökkentését eredményezheti mind az önkormányzat, mind a helyben működő vállalkozások számára, sőt, akár a lakosság részére is előnyt, segítséget, megtakarítást jelenthet, nem utolsó sorban a megújuló energiaforrások teljes körű felhasználásával a környezet védelmét is szolgálja.
A városházán tartott év eleji egyeztetésen a felek elhatározták együttműködésüket e téren, deklarálva a közös célokat, valamint az Energiaközösség létrehozásához és működéséhez szükséges szakmai alátámasztó dokumentum, un. előzetes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása mellett döntöttek.
Széles András alpolgármester és Fecske Károly energetikus a közelmúltban tájékoztatást adott az energiaközösség kialakításával elérhető műszaki és pénzügyi előnyökről, a közös együttműködés ütemezéséről. A fórum kötetlen beszélgetéssel zárult.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 11:28, szerda | Helyi

Tamásiba érkezett a biztonsági öv szimulátor

A héten Tamási térségében nyílik lehetőség kipróbálni a biztonsági öv szimulátort.

2023. Június 07. 11:25, szerda | Helyi

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Több mint 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat országszerte – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

2023. Május 30. 09:30, kedd | Helyi

A zöldségeseket ellenőrzi a héten a NAV

Kiemelten ellenőrzi a héten a zöldség- és gyümölcskereskedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2023. Május 30. 09:28, kedd | Helyi

Több helyen is várják a véradókat a héten a megyében

Számos Tolna vármegyei helyszínen várják ezen a héten is a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat szakemberei.