Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Május 11. 15:24, csütörtök | Helyi

Lakossági fórumot tartottak az energiaközösségről

Lakossági fórumot tartottak az energiaközösségről

Az önkormányzat az adatszolgáltatást teljesítő, érintett háztartásokat hívta lakossági fórumra, melyen a tájékoztatás mellett a kérdések megvitatására is sor került.

Széles András alpolgármester kezdeményezésére már a tavalyi évben előzetes egyeztetések folytak során a városban működő, egyes villamos energia termelő vagy fogyasztó cégekkel, társaságokkal annak érdekében, hogy egy Energiaközösség keretein belül minél hatékonyabban lehessen felhasználni a megtermelt energiát.
Mindez az energiaköltségek hosszú távú csökkentését eredményezheti mind az önkormányzat, mind a helyben működő vállalkozások számára, sőt, akár a lakosság részére is előnyt, segítséget, megtakarítást jelenthet, nem utolsó sorban a megújuló energiaforrások teljes körű felhasználásával a környezet védelmét is szolgálja.
A városházán tartott év eleji egyeztetésen a felek elhatározták együttműködésüket e téren, deklarálva a közös célokat, valamint az Energiaközösség létrehozásához és működéséhez szükséges szakmai alátámasztó dokumentum, un. előzetes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása mellett döntöttek.
Széles András alpolgármester és Fecske Károly energetikus a közelmúltban tájékoztatást adott az energiaközösség kialakításával elérhető műszaki és pénzügyi előnyökről, a közös együttműködés ütemezéséről. A fórum kötetlen beszélgetéssel zárult.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 21. 14:54, szerda | Helyi

Képzésen vettek részt Tamási tűzoltói

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást.

2024. Február 19. 10:59, hétfő | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a revizorok Tolnában

Tamásiban csütörtökön kell ellenőrzésekre számítani.