Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Szeptember 25. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Szinák Renáta

Lampionokkal az erdőben

Lampionokkal az erdőben

Pislákoló mécsesek tették varázslatossá az idei évi szarvasbőgő élménytúrát

Ha szeptember, akkor trófea szemle - jól tudják ezt a tamási és környékbeliek, akik idén is szép számmal látogattak ki a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. rendezvényére.

- Elnézést, itt kaphatok mécsest a lámpásomba? – kérdezte a 6 év körüli kislány, aki a kézműves sátornál már kora délután elkészült lampionjával. Bár a szarvasbőgő élménytúra csak sötétedés után indult, a szorgos gyermekkezek egész délután gyártották a szebbnél szebb lámpásokat.

- Azt gondolom, hogy ennek a rendezvényünknek mindig különleges bájt ad a rengeteg gyermek. A vadászati szaksajtó sem tud betelni vele, évről-évre járnak hozzánk és hangsúlyozzák, hogy nincs több ilyen jellegű trófea szemle az országban – tudtuk meg Gőbölös Pétertől, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatójától. - Régen ez számunkra is inkább egy szakmai rendezvény volt, ahol a szakszemélyzetünk bemutathatta a vadászati szezonban elért eredményeit. Törekvésünk volt, hogy minél jobban vonjuk be a nem vadászó embereket is, és nagyon örülök, hogy ilyen sok természetszerető ember látogatott ki idén is hozzánk, és velünk együtt örültek.

A Bab társulat utcaszínházi óriásbábos előadása, interaktív játéka, valamint a magyar agár fajtabemutató után kezdetét vette a trófea szemle. - Hőgyészi vadászterületünk nagyon szép trófea átlagot hozott, 30 db bikával a 8,03-at, ahol 3 db 10+ kg-os bikával. Az érmes arányuk egészen elképesztő, 97%-os – folytatta a vezérigazgató. - A Bikács-Kistápéi vadászetrületünk 8,46 kg-os átlaggal és a legnagyobb tömegű bikával (11,31 kg) 90%-os érmes arányt ért el. Gyulaji vadászterületünk dám állománya is kiváló eredményt produkált még a barcogás előtti kezdésnek, 3,58-as átlaggal, hét darab 4+-os bikával. Bízom benne, hogy vadászaink az idény folytatásában is balesetmentesen, jó egészségben és fegyelmezetten hajtják végre a szakmai munkát.

Gőbölös Péter nyitó beszéde után az OMVK Kürt Együttes koncertje, majd fekete lőporos elöltöltő lőfegyver bemutató következett. Az erdei büfénél forró teával, forralt borral és pogácsával kínálták a résztvevőket. A szarvasbőgő élménytúra zárta a napot, mely a gyermekek számára mindig varázslatos élmény. Este fél 7-től a parkerdő területén 20 perces időközönként indultak a csoportok, hogy a lámpásokkal megvilágított erdőben belehallgassanak az erdő egyik különleges jelenségébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!