Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Március 27. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: TMKI, MTI, OMSZ fotó: ujpest.hu

Lassan alábbhagy a hóesés

Lassan alábbhagy a hóesés

Tolna megyében jelenleg szállingózik a hó, de az utak mindenhol járhatóak, azonban néhol hókásásak, vagy jégbordásak is lehetnek.

A reggeli, kora délelőtti órákban még az ország legnagyobb részén gyengén, az északi országrészben többfelé közepes intenzitással hull még a hó. Délkeleten ónos szitálás is előfordulhat.

A Kékestetőn 77 centiméteres a hóréteg vastagsága, de több alacsonyabban fekvő településen is 30 centiméter körüli hó van: a legtöbbet a Baranya megyei Mázáról jelezték a meteorológiai szolgálatnak, ott 38 centiméteres a hóréteg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának kedd esti összesítése szerint a 300 méter feletti települések közül a Kékestetőn van a legtöbb hó, de jelentős, 60 centiméteres hóréteget mértek Bánkúton is. Heves megyében Mátraszentimrén 32 centiméteres, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten 28 centiméteres hó van.
A 300 méternél alacsonyabban fekvő településeken is több helyen 20-30 centiméternyi hó hullott az elmúlt napokban. A Somogy megyei Zicsen 30, a Tolna megyei Hőgyészen 24, a szintén Tolna megyei Szakályon és Pakson 23 centiméteres hóvastagságot mértek.

Az OMSZ előrejelzései szerint napközben az Északi-középhegység és a Tiszántúl kivételével előbb tovább gyengül, majd meg is szűnik a csapadék. Ezeken a tájakon számottevő mennyiségű friss hóréteg már nem képződik. A déli órákra a nyugati megyékben és északkeleten is mindenütt megszűnik a gyenge hófúvás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.