Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. November 23. 08:24, kedd | Helyi

Látogatható az Új Látás Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás

Látogatható az Új Látás Művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás

A művésztelep elmúlt három évének munkáiból összeállított, válogatott kiállítás nyílt meg a napokban a Tamási Galériában, a tárlat december 12-éig látogatható.

Az 1970-es években Kölesden indult el a Látásbrigád nevű mozgalom azzal a céllal, hogy a kortárs képzőművészetet közelebb vigye a közönséghez. Az akkori kezdeményezés szellemi utódjának tartja magát az Új Látás művésztelep – Könyv Kata festőművész vezetésével – mely kortárs fiatal művészeket, elsősorban festőket igyekszik megszólítani, de van köztük textilművész és installációkat építő szobrász is. A művészek az alkotómunka mellett beszélgetéseken és prezentációkon ismerik meg egymás művészeti törekvéseit. A művésztelep elmúlt három évének munkáiból összeállított, válogatott kiállítás nyílt meg a napokban a Tamási Galériában, a tárlat december 12-éig látogatható. A 2021-es művésztelepen Bereczki Kata, Gáspár Gyula, Jánosi Kata, Kiss Gábor Dániel, Könyv Kata, Lengl Orsolya, Lenkes Ildikó, Orsós Bence, valamint Zirczi Judit alkotók vettek részt.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:23, péntek | Helyi

Urnák közé rejtette a drogot a tamási férfi

A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott.

2021. November 26. 09:33, péntek | Helyi

Nagykorúvá válik a Tamási Kalendárium

Megkezdődött a 2022-es Tamási Kalendárium már meglévő anyagának szerkesztése, de gőzerővel folyik a még hiányzók összegyűjtése is.

2021. November 26. 09:32, péntek | Helyi

Ingyenes lakossági napelem pályázatról tartanak tájékoztatót

Ingyenes lakossági napelem pályázatról és fűtési rendszer bemutatásáról tartanak tájékoztatót Tamásiban, valamint a megvalósítási kérdésekről is szó esik.

2021. November 26. 09:31, péntek | Helyi

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Az elmúlt napokban hét ittas járművezetőt is elfogtak a Tolna megyei rendőrök. Ketten közülük balesetet is okoztak.