Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 06. 09:25, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Le kell dolgoznia a büntetést a szerszámot lopó fiatalnak

Le kell dolgoznia a büntetést a szerszámot lopó fiatalnak

Száz óra, szakképzettséget nem igénylő fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkát szabott ki egy, a bűncselekmények elkövetésekor még fiatalkorú vádlottra a Tamási Járásbíróság.

Ha a fiatalember a közérdekű munkát saját hibájából nem végezné el, akkor azt, vagy a még hátralévő részét fogház-büntetésre kell átváltoztatni - tájékoztatta la TEOL-t dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényék sajtószóvivője.

A vádlottnak meg kell fizetnie kicsit több mint tizenötezer forint bűnügyi költséget. A bíróság felszólította az elítéltet, hogy a jövőben tartózkodjon további bűncselekmény elkövetésétől. Az ítélet jogerős.

A vádlott fiatal kora ellenére már büntetett előéletű, rablás és társtettesként elkövetett két másik rablás, testi sértés, zaklatás és lopás miatt ítélte a bíróság javítóintézeti nevelésre.

A vádlott édesanyjával és hat testvérével rendkívül szegényes körülmények között él egy Tamási környéki településen. Az általános iskolát a javítóintézetben fejezte be, ahonnan ideiglenesen bocsátották el. Előírták azonban, hogy be kell fejeznie a már megkezdett szakképzést, de ennek nem tett eleget. Segédmunkásként dolgozik.

A bíróság az ügyiratokból, tárgyaláson kívül hozott büntetővégzésében megállapította, hogy a vádlott tavaly december 9-én délután a nagybátyja házához indult. Már ezt megelőzően kinézte magának a nyitott, féltetős garázsban tartott sarokcsiszolót. Ellopta és nyomban el is adta egy ismerősének kétezer forintért a húszezret érő szerszámot. A pénzt cigarettára költötte. Két nappal később délelőtt egy másik portáról fűkaszát lopott és adott el. A kapott pénzen elutazott, és az összeget egy bárban költötte el. A sértetteknek okozott kár maradéktalanul megtérült, mert az ellopott tárgyakat a rendőrség lefoglalta, és a sértetteknek visszaadta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!