Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Április 11. 09:48, szombat | Helyi
Forrás: www.teol.hu, fotó: sportkatlan.hu

Lefújták a szezont, nincs bajnok, nincs kieső és feljutó sem

Lefújták a szezont, nincs bajnok, nincs kieső és feljutó sem

A megyei kézilabda csapatok közül a női NB II Dél-nyugat csoportjában szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC (3.) a Tolna KC (9.) és a Tamási KC (10.) számára is véget ért az idei szezon.

A magyar szövetség közel egy hónapja, március 13-án döntött arról, hogy a következő naptól minden sorozatot felfüggeszt, és azok folytatására meghatározatlan ideig nem kerülhet sor. Az elnökség csütörtöki ülésén pedig azt az egyhangú határozatot hozta (11-0-s szavazati aránnyal), hogy a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokságot és kupasorozatot befejezettnek nyilvánítja.

Mindez azt jelenti, hogy egyik sorozatban sem kerülnek kiosztásra helyezések, vagyis nem avatnak bajnokot és nem lesznek sem feljutó, sem kieső csapatok az osztályokban. Ami az élvonalat illeti, a nemzetközi kupában való indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, amelyek erre az előző idény helyezése alapján jogosultak voltak. Utóbbi azt jelenti, hogy a nőknél a Bajnokok Ligájában a Győr alanyi jogon, a Ferencváros szabadkártyásként indulhat, ugyanez érvényes a férfinál a Veszprém és a Szeged esetében. Az EHF-kupában a nőknél a címvédő Siófok mellett az Érd, a Vác, valamint a Debrecen, a férfiaknál a Tatabánya, Balatonfüred, Csurgó hármas vehet részt.

Megyei csapatok közül a női NB II Dél-nyugat csoportjában szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC (3. helyen álltak a szezon beszüntetése előtt), a Tolna KC (9.) és a Tamási KC (10.), a férfiak ugyanezen csoportjában a dunaföldvári Holler UFC (3.) és a Hőgyészi SC (6.) számára is véget ért az idei szezon.

A megyei bajnokságban a nőknél a Tolna második csapata, a Holler UFC, a KSE Zomba és a Rollecate KSZE Tengelic versengett, a férfiaknál a Hőgyész II, a Simontornyai KK, a Paksi KSE, a Holler UFC II és a Madocsa SE szerepelt kiegészülve a kalocsai Gézengúz UKC-vel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.