Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Június 14. 11:04, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: gyor.hir24.hu

Legfrissebb árvízi információk

Legfrissebb árvízi információk

Dunaföldváron a keddi tetőzés óta több mint 1 métert, Pakson 80 centimétert apadt a Duna

Bár a folyó úgy tűnik, hogy Bátánál is lassan apadásnak indult, a megye árvíz által legveszélyeztetettebb települése még mindig Báta, itt továbbra is védekezés van folyamatban. Az éjszaka folyamán több mint kétszázan voltak szolgálatban, több mint száz katona, 63 fő katasztrófavédelmis, 20 vízügyi szakember, rendőrök, polgárőrök, az önkormányzat alkalmazottai. A 73 fős tűzoltókból álló hivatásos mentőcsoportunk is folyamatosan dolgozik, váltásos rendszerben.

A korábban kiépített védmű megerősítések figyelése is folyamatos, szükség szerint szivattyúzásokat is végeztek, ehhez összesen tizenegy szivattyú áll rendelkezésre. Folyamatos a homokzsáktöltés is tartalékképzés céljából, az elmúlt 4 órában 1800 homokzsákot töltöttek meg. A 4-es depó után Böde köznél 46 katona végzi a védmű megerősítését.

Az 55-ös főút Pörböly-Baja közti szakaszán továbbra is teljes útlezárás van érvényben, ezért az M6 autópálya bátaszéki lejáró és M9 csomópont közötti szakasza díjmentesen használható. Ugyanezen a szakaszon a vonatok 40 km/-s sebességkorlátozással közlekednek. A Duna teljes tolna megyei szakszán továbbra is hajózási tilalom van érvényben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!