Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2020. Április 01. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: teol.hu

Lenne igény a helyi piacokra

Lenne igény a helyi piacokra

Vegyes a kép, ami a helyi piacok nyitvatartását illeti Tolna megyében. Tamásiban április 2-án és április 9-én kizárólag a helyi termékeket forgalmazók részére biztosítanak árusítási lehetőséget.

A legtöbb településen bezártak a helyi piacok, az emberek egészségét védve azzal, hogy nagyobb tömegek ne gyűljenek össze kis helyen. Vegyes a kép, ami a helyi piacok nyitvatartását illeti Tolna megyében. Van, ahol bezárt teljesen, van, ahol félig-meddig van nyitva, és van, ahol nagyjából a szokott rend szerint működik. Ez utóbbira példa Paks, ahol csak élelmiszert, például zöldséget és gyümölcsöt lehet vásárolni piaci napokon. Bátaszéken is bezárt a piac, de a polgármester elmondta, a héten döntenek arról, hogy az őstermelőknek tudnak-e biztosítani árusítási lehetőséget, mert erre lenne igény a vásárlók és a termelők részéről is. Bonyhádon szintén bezárt a piac, akárcsak Szekszárdon. Bár a megyeszékhelyen az önkormányzati hivatalban elmondták, a vásárlók igényeit figyelembe véve, a város különböző pontjain engedélyezik a kistermelőknek az árusítást. Úgynevezett könnyített közterületi hasznosítási engedélyt adtak ki, eddig hatot, és folyamatban van újabb öt igény adminisztrációja. Tamásiban is kinyit a piac: a döntés értelmében kizárólag a helyi termékeket forgalmazók részére biztosítanak árusítási lehetőséget.

Címkék: piac, Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:05, hétfő | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 26-án, vasárnap idén is kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.