Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 07. 10:06, kedd | Helyi

Letarolta a szombati vihar az országot, még mindig tartanak a munkálatok

Letarolta a szombati vihar az országot, még mindig tartanak a munkálatok

Még mindig, szinte folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, főleg kidőlt fákat, faágakat kell eltávolítaniuk a szombati vihar urán. A legtöbb munkájuk Somogy, Baranya és Tolna megyében akadt.

Hatalmas károkat okozott a szombati vihar szerte az országban, még az országos szélrekord is megdőlt. Több ezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Sok esetet többen is bejelentettek, ezért a bejelentések száma magasabb, mint a beavatkozások száma. A tűzoltók szombat reggel óta megállás nélkül dolgoznak a károk felszámolásán, már több mint 2700 helyszínen avatkoztak be. Sokan csak vasárnap szembesülnek a károkkal, így folyamatosan érkeznek az újabb bejelentések. Az országnak nem volt olyan pontja, amelyet ne érintett volna az erős szél, minden megyében keletkeztek károk. A legtöbb munkát Somogy, Baranya és Tolna megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak. Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra, autókra dőltek, ezeket kell a tűzoltóknak eltávolítaniuk. A szél és a kidőlt fák az épített környezetben is kárt okoztak, országszerte több száz épületben keletkeztek károk, ezek közül nagyon sok lakóépület. Folyamatosan dolgoznak az elektromos hálózat helyreállításán is. Jelentősen csökkent az ellátatlan fogyasztók száma, több helyszínen áramfejlesztők kihelyezésével segítette a katasztrófavédelem az érintett intézmények működését. Tolna megyében is megállás nélkül vonultak a tűzoltók, Tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltói is vonultak a szél által kicsavart fákhoz, leszakadt faágakhoz, megrongálódott épületekhez. Nem csak Tamásiban kellett helytállniuk számtalan káresetnél, riasztották őket a járás több településére, Hőgyészre, Pincehelyre, Újiregbe, Fürgedre, Iregszemcsére, Nagyszékelybe és Szakályba is.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.