Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. December 12. 13:05, szerda | Helyi

Lezajlott az év utolsó megyei közgyűlése

Lezajlott az év utolsó megyei közgyűlése

Egyperces csenddel és főhajtással vette kezdetét a Tolna Megyei Közgyűlés ülése pénteken, Hirt Ferenc országgyűlési képviselő halála miatt.

A megye másik nagy vesztesége, hogy nemrég Pirgi József közgyűlési tag is életét vesztette. A megüresedett széket Fülöp János, Fadd polgármestere foglalja el, aki ez alkalommal tette le képviselői esküjét. Az év utolsó fórumán a számvetések illetve a jövő év tervei kerültek terítékre – tájékoztatott a Tolna Megyei Önkormányzat. Dr. Balázs Gábor megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta a beszámolók sorát. Megköszönte a megyében működő 25 önkéntes tűzoltó egyesület kiváló munkáját, akik idén 144 esethez vonultak ki segíteni. Kiemelte, hogy számos területen nagyon jó együttműködésben dolgoznak önkormányzatokkal és különféle szervezetekkel, melynek köszönhetően sokkal jobb a szakmai munka minősége. Kitért az uniós forrásból megvalósult fejlesztésekre is, melyből kiderült: új kocsik és felszerelések kerültek a tűzoltó-parancsnokságokra. Főépítészi, német nemzetiségi önkormányzati, valamint értéktár bizottsági beszámolókra is sor került. Utóbbi kapcsán Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke fogalmazta meg véleményét. Az elnök fontosnak nevezte az értékőr munkát, melyre a még nem kapcsolódó településeket buzdította. A testület elfogadta a beszámolókat, ahogy a 2019-es évre szóló munkatervet és belső ellenőrzési tervet. A megyei önkormányzat jövő évi külügyi tervét Ribányi József alelnök prezentálta. Az előterjesztésben szerepelt az is, milyen delegációkat fogadott a megye 2018-ban. Tolna új testvérmegyéje, Hargita küldöttségének látogatásáról is szó esett, hiszen az elkövetkező esztendőben számos közös program van kilátásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!