Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Május 16. 10:49, szombat | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Lezajlottak a pályakarbantartási munkálatok

Lezajlottak a pályakarbantartási munkálatok

A Tamási 2009 FC pályáin a futballt tekintve megállt az élet, így most több idő jutott a karbantartási feladatokra.

Filotás Attila, a Tamási 2009 FC technikai vezetője elmondta: ezeket a munkálatokat a centerpályán, az élőfüves pályán minden évben egyszer, lehetőség szerint kétszer is elvégzik, de most, hogy a mérkőzések szünetelnek, több idő jutott rá. Kezdetnek egy erőteljes gyepszellőztetést végzett az egyik gép, ami során az elhalt fűszálakat kiszedik, a gyökér megerősödik, levegőhöz jut a fű és a gyökérzet is. A következő lépésként a műtrágyaszórás következett, ez a tápanyag utánpótlás miatt kell a talajnak, majd a homokszórással zárult a folyamat. Ennek célja részben a talaj szerkezetének javítása, részben a tápanyag-utánpótlás, részben pedig a felületi egyenetlenségek csökkentése. A munkálatok végén egy talajlazítást is végeztettek 25 cm mélyen, ez is a gyökérzet növekedését segíti elő.
- A pályáink egyébként nincsenek zárva, bár az elmúlt hetekben nem volt jellemző a használatuk, hiszen az ajánlás akkor az volt, hogy ötnél többen ne gyülekezzenek az emberek sehol. Lehet használni a pályákat, a kérés mindössze annyi, hogy előtte tudjunk róla, hiszen a használatuk az FC nevére van kiadva. Jelenleg még nincsenek egyelőre edzések, a szövetség nem adott ki információt a megyei szintű folytatásokról, várakozó állásponton vagyunk. Ha úgy döntenek, hogy folytatódik a bajnokság, akkor a srácok nekiállnak komolyabban edzeni, ha nem folytatódik, akkor pedig a következő időszakra kezdenek készülni. Az edzők egyénre szabott edzésterveket küldenek nekik egyébként folyamatosan, ám minden játékos saját lelkiismeretére van bízva, hogy ezek közül mit hajtott, hajt végre – mondta Filotás Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!