Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2015. Október 15. 08:03, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: VPR

Lezárult a geotermikus energiahasznosítási projekt Tamásiban

Lezárult a geotermikus energiahasznosítási projekt Tamásiban

Lezárult a tamási önkormányzat geotermikus energiahasznosítási projektje, amelynek keretében a Tolna megyei városban több mint egymilliárd forintból termálvizes fűtési rendszert építettek ki.

A projekt szerdai zárórendezvényén Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: az új fűtési rendszer segítségével 16 ezer gigajoule, korábban földgázból nyert energiát takarít meg a település, és ezzel nagy lépést tett az önellátó várossá válás felé.
Az 1,092 milliárd forintos beruházással, 50-50 százalékos európai uniós és hazai támogatással megépült, jelenleg próbaüzem alatt álló rendszerrel a 8200 fős város 17 középületét fűtik - tette hozzá.
Ismertetése szerint a 2014. decemberben indult kivitelezés során egy percenként 1200 liter kapacitású, 830 mély kutat fúrtak, amelyből 47 Celsius fokos termálvizet termelnek ki. A melegvizet 4,7 kilométer hosszan lefektetett távvezetéken juttatják el az intézményekhez.
Jelenleg termálvízzel fűtik Tamásiban egyebek között a polgármesteri hivatalt, a művelődési házat, a Würtz Ádám Általános Iskolát, a Béri Balogh Ádám Gimnáziumot, és csatlakoztatták a rendszerhez a Gyulaj Zrt. irodaházát, a járási hivatal, a rendőrkapitányság, a rendelőintézet épületeit is.
Az önkormányzat az intézmények fűtési költségének 60 százalékát takarítja meg, a nem önkormányzati intézmények 20 százalékkal olcsóbban fűthetnek az alternatív rendszerrel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.