Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 18. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: hotdog.hu

Ma nagyon erős UV-B sugárzás várható

Ma nagyon erős UV-B sugárzás várható

Kedden nagyon erős, a figyelmeztetési értéket meghaladó 7,8-as UV-B sugárzás várható - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat

A tájékoztatás szerint ezekben a napokban fokozottan védekezni kell a napsugárzás okozta leégés ellen, 11 és 15 óra között el kell kerülni a napozást, és mindenképpen javasolt a vállat takaró póló, továbbá szalmakalap, illetve fényvédő krém használata.
Ez az erős UV-B sugárzás normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpírt okozhat!
Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével már hétfőre is az egész ország területére figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfőn 7,6-os UV-B sugárzás várható.
Másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közlése szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a hét elején tovább erősödik a nappali felmelegedés, napközben akár 35 fok is lehet. A napi középhőmérséklet 25, 26 fok körül alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!