Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Január 22. 08:14, hétfő | Helyi

Ma van a Magyar Kultúra Napja

Ma van a Magyar Kultúra Napja

Tolna megyében is rengeteg programmal emlékeznek a napra, köztük Tamásiban is, melyen Kölcsey Ferenc 1823-ban letisztázta a Himnusz kéziratát

Szekszárdon mutatják be a már többször nagy sikerrel előadott, Csak tiszta forrásból című gálaműsort január 22-én, amelyben Bartók Béla és Kodály Zoltán ének- és zenekari művei, népdalfeldolgozásai az eredeti népzenei forrásokkal kiegészülve hangzanak el klasszikus zenészek és népdalénekesek tolmácsolásában. A gálán a Fölszállott a páva című népzenei vetélkedőn sikeres énekesek, néptáncosok Pál István Szalonna zenekarával lépnek színpadra, köztük Csizmadia Anna, Kubinyi Júlia, Zsikó Zoltán és a mérai Czifra táncegyüttes Sánta Gergő vezetésével. A január 22-én, a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében felcsendülő népdalokból született Bartók- és Kodály-műveket a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara Madaras Gergő vezényletével, valamint Balga Gabriella és Palerdi András operaénekesek adják elő. A magyar kultúra napja alkalmából tart városi ünnepséget a paksi önkormányzat január 22-én 18 órától a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az esten beszédet mond Szabó Péter Paks polgármestere, majd átadják a Paks Kultúrájáért Díjat, amit Szeriné Hipszki Györgyinek, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium tanárának ítélt a képviselő-testület. Ezután “Így szerettek ők – József Attila” címmel felolvasószínházi előadás következik, a műsor Nyáry Krisztián történetein alapul. Tamásiban ma este 18 órai kezdettel Erdős Orsolya és Kántor István előadásával emlékeznek a Magyar Kultúra Napjára, megzenésített verseket hallhatnak majd az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.