Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 02. 20:07, péntek | Helyi
Forrás: MTI, fotó: friss.hu

Másodfokú figyelmeztetés Tolna megyére

Másodfokú figyelmeztetés Tolna megyére

Szombatra a várható jelentős mennyiségű eső miatt négy megyére másodfokú, az ország többi területére a heves zivatar, felhőszakadás, illetve erős szél miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat. Ugyancsak a sok eső miatt Csongrád, Fejér, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapesten a várható felhőszakadás és a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Mint kifejtették: szombaton a déli óráktól a késő esti órákig több helyen alakulnak ki zivatarok, amelyeket felhőszakadás, kisméretű jég, és viharos (70 kilométer/óránál erősebb) széllökés kísérhet. Ezzel együtt szombat este, éjszaka főként a déli tájakon tartós, intenzív eső várható. Általában az esti órákig előforduló zivatarokból, majd az azt követő tartós esőből területi átlagban is jelentős csapadék valószínű.
Emellett a délutáni órákban a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, többfelé viharossá fokozódik a szél. Emiatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém, Zala megyére szintén elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.
Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11 Celsius-fok között alakul. Nappal keleten 20-25, nyugaton 15-21 fokig melegszik a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.