Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Május 18. 09:26, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL.HU

Mától működik a sürgősségi fogorvosi ellátás Tamásiban

Mától működik a sürgősségi fogorvosi ellátás Tamásiban

A védelmi intézkedések enyhítése nyomán az egészségügyi ellátások, szolgáltatások is fokozatosan újraindulnak Tamásiban is.

Erről az önkormányzat a hivatalos honlapon tájékoztatta a lakosságot, hangsúlyozva, valamennyi ellátás során a betegek között legalább másfél méter távolság biztosítása szükséges és kötelező.

Mától, azaz május 18-tól a fogorvosi alapellátás során minden nap reggel nyolc és tizenegy óra között sürgősségi ellátás történik. Ilyen lehet a fog eltávolítása, panaszos fog idegelése, vérzéscsillapítás, tályog megnyitása, valamint gyógyszerfelírás.

A háziorvosi ellátásban, az I. számú körzetben dr. Csendes Lajos, a II. számú körzetben dr. Szatmári László rendel, és helyettesít is a III. számú körzetben. A IV. számú körzetben dr. Tímár Tibor látja el a betegeket. Rendelési időkben óránként maximum négy főt tudnak fogadni személyesen.

A házi gyermekorvosi ellátásban dr. Rátkai Ildikó gyermekorvos rendel az I. számú gyermekkörzetben. A betegek egy kísérővel érkezhetnek a vizsgálatra, egy órára maximum négyen kerülnek előjegyzésre. A kötelező és ajánlott védőoltásokat változatlanul beadják a védőnőkkel tartott tanácsadás keretében. A II. számú gyermekkörzetben dr. Bartalos Petra Margit gyermekorvos rendel.

A védőnői ellátás jelenleg is változatlan rendben zajlik, távkonzultáción: hétfőn várandós tanácsadás, a csecsemőtanácsadás kedden dr. Bartalos Petra körzetében, szerdán dr. Rátkai Ildikó körzetében. Ha ez nem lehetséges, akkor személyes találkozás a védőnői tanácsadóban zajlik, óránként maximum két személyt látnak el. Belépéskor hőmérsékletet mérnek, a váróhelyiségben csak egy gondozott és egy hozzátartozója lehet jelen. Két gondozott megjelenése között szellőztetnek, a használt eszközöket, a bútorzatot fertőtlenítik.

Az ügyeleti ellátás sürgős, szükség szerint elengedhetetlen, ezért a betegeket telefonos adatfelvétel alapján, egy kiadott csekklista figyelembevételével szűrik. A telefonos egyeztetést követően, – amelyet egyébként minden ellátás során előzetesen kérnek −, ha nem áll fenn koronavírus szempontjából gyanús eset, az ügyeleti telephelyre érkező betegek ellátása a megszokott rendben zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 10:37, csütörtök | Helyi

Film eleveníti fel a Simontornyai Vár napját

Emlékezetes nap lett volna 2020. május 23-a a videó szerint, de sajnos a járványhelyzet miatt a népszerű simontornyai rendezvény elmaradt.

2020. Június 04. 10:36, csütörtök | Helyi

197-en akadtak lencsevégre

Tolna megye útjain az egyenruhások ezúttal elsősorban a gyorshajtókat figyelték.

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi

Kiadták a figyelmeztetést: jég, brutálisan erős szél, felhőszakadás fenyegeti Tolna megyét is

Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében.

2020. Június 03. 08:49, szerda | Helyi

Megemlékezésre hívják a tamásiakat

A centenárium alkalmából 16 óra 32 perckor az ünnepség kezdetén megszólalnak a város templomainak harangjai.