Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 08. 07:00, csütörtök | Helyi

Még lehet nevezni a tamási fotópályázatra

Még lehet nevezni a tamási fotópályázatra

Hamarosan lejár a beadási határideje a Tamási Objektíven Keresztül című, a Művelődési Központ által kiírt pályázatnak. A 2016-os pályázat célja a Tamásiban történő közösségi események megörökítése.

A legkorábbi források is fontosnak tartják megemlíteni, hogy a tamásiak régi szokásaikat megtartják, és számos leírásból meg is ismerhetjük ezeket, pl. a „pünkösdi királyné késérése”, a „Nagy Szombati feltámadási szertartás”, vagy a régi tűzoltó-majálisok az Esterházy család vadaskertjében. A közelmúlt és a jelen sem szűkölködik közösségi eseményekben: az öt évtizedes múlttal rendelkező lóverseny, a gasztronómiai fesztiválok, a borverseny, a búcsú, az óévbúcsúztató után még olyan új és újszerű közösségi programok adnak lehetőséget a találkozásra, mint a „Tamási nyár”, a szüreti fesztivál, az őszi kistérségi termékbörze, a „Mozdony és madárfütty”, vagy Adventi vásár. Kisebb és nagyobb közösségek, civil szerveződések, intézmények, egyházak eseményei is megörökíthetők az objektíven keresztül. Egy pályázó legfeljebb 2 db, digitális vagy filmes eljárással, saját maga által készített fotóval pályázhat szeptember 15-éig. A nevezési lap, a technikai feltételek és a nyeremények elérhetők a www.tamasimuvhaz.hu. honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.