Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 09. 08:09, csütörtök | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Még nem késő beadatni az influenza elleni vakcinát

Még nem késő beadatni az influenza elleni vakcinát

Tolna megyében százezer emberből negyvenegy küzdött influenzaszerű tünetekkel december 9 és 15 között a szakemberek számításai szerint.

A járvány várhatóan csak pár hét múlva kezdődik - hívta fel a figyelmet Müller Cecília országos tisztifőorvos. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2019. december 9. és 15. között az országban több mint kilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ugyanebben az időszakban Tolna megyében százezer emberből negyvenegy küzdött ilyen betegséggel a szakemberek számításai szerint. A betegek 27,3 százaléka tizennégy év alatti gyermek, 38,7 százaléka tizenöt és harmincnégy év közötti fiatal felnőtt volt. A harmincöt és ötvenkilenc év közöttiek korcsoportjába tartozott a betegek 25,6 százaléka, 8,4 százaléka a hatvan éven felüliek közül került ki. Az ötvenedik héten huszonhárom influenzagyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag a Nemzeti Népegészségügyi Központba, influenzavírus jelenlétét azonban ezekből egy esetben sem mutatták ki. A 2019. év negyvenedik és ötvenedik hete között összesen 131 vizsgálati anyagot dolgoztak fel országosan, és három főnél igazoltak influenza A-vírus okozta fertőzést. Magyarországon az elmúlt évek tapasztalatai alapján január végén, február elején szokott tetőzni a járvány, így jelenleg mindenképpen javasolt kérni az oltást a szakemberek szerint.

Címkék: influenza, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!