Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Július 31. 16:18, vasárnap | Helyi
Forrás: fotó: richpoi.com

Még tart a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Még tart a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Július elejétől augusztus végéig tart a NAV nyári ellenőrzéssorozata az országban, így Tolna megyében is.

A turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, szállásadóknál, rendezvényszervezőknél, tüzépeken lehet számítani a NAV munkatársaira akár munkaidőn kívül és hétvégén is – tájékoztatott Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó – és Vámigazgatóság igazgatási főreferense.

Kockázatelemzés alapozza meg a vizsgálandó vállalkozások célzott kiválasztását. Ez azt jelenti, hogy az online pénztárgépet használók közül a NAV jellemzően azoknál „kopogtat”, ahol az előzetes elemzések alapján vélhetően valami nincs rendben. A nyugtaadást az ellenőrök táblagéppel kontrollálják, az online pénztárgépbe beütött adatok és a vásárlók számának összevetésével. Tabletes lekérdezéssel ugyanis távolról is követhető a nyugtaadás, és ahol a revizorok rendben találják az adatokat, nem végeznek próbavásárlást. Az előzetes kockázatelemzést követően csakúgy, mint az elmúlt években, idén is megjelennek a NAV munkatársai a vendéglátóhelyeken, szórakozóhelyeken, a Balaton környékén, lángososnál, palacsintázóban, fagylaltosoknál, zöldség-gyümölcs és édesség-kereskedőknél, sportszolgáltatóknál. A NAV szakemberei többek között azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat – különös tekintettel a nyári szezonban munkát végző diákokra – és a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.