Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Április 05. 09:21, péntek | Helyi

Megalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Megalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

A március végén megalakult fórum tevékenységét a helyi drogstratégia alapján végzi.

Létrehozását a város önkormányzata kezdeményezte, tevékenységével pedig igyekeznek összhangot teremteni a drogprobléma visszaszorításában alapvető fontosságú négy terület (közösség és együttműködés, megelőzés, gyógyítás és rehabilitáció, kínálatcsökkentés) szervezeteinek és intézményeinek munkájában.
A város oktatási, nevelési, szociális és egészségügyi intézményeinek képviselői, a rendőrkapitány, a kormányhivatal illetékes szerveinek munkatársai, a kisebbségi önkormányzat, a polgárőrség képviselői alkotják azt a testületet, mely évente többször, 2-3 havonta ülésezik majd. - Azt nem lehet mondani, hogy Tamási és környéke drog szempontjából különösen fertőzött vagy veszélyezetetett terület lenne – szögezte le Porga Ferenc, a város polgármestere. - De azt sem lehet tagadni, hogy a kábítószer jelen van a városban, és a környező településeken is. Ez ellen szeretne a fórum tevőlegesen fellépni, főként a megelőzés eszközeivel. Pályázati forrásokhoz is hozzájuthatunk, melyek segítségével szeretnénk megszólítani elsősorban a fiatal korosztályt azzal a céllal, hogy eleve elrettentsük a droghasználattól őket, a már használókat pedig próbáljuk jó irányba terelni. A cél elérése érdekében különböző preventív eszközöket használunk majd fel, az előadástól kezdve a tájékoztató füzeteken át egészen a közöségi médiáig. A fórumban zajló eseményekről, a program különböző lépéseiről rendszeresen tájékoztatjuk a lakosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!