Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 24. 10:25, péntek | Helyi

Megbocsátás kutyaeledelért a Könnyü László Könyvtárban

Megbocsátás kutyaeledelért a Könnyü László Könyvtárban

Kutyaeledelért cserébe bárki visszaviheti lejárt határidejű könyveit a tamási könyvtárba. Az összegyűjtött eledeleket a Tamási Állatvédő Alapítvány által gondozott kutyusok kapják.

A könyvtárak kisebb-nagyobb mértékben eltérő, a saját szolgálandó közönségükre illő szabályozást vezetnek be a könyvtári késedelmek, határidőre vissza nem hozott könyvek visszakérésére vonatkozólag. E folyamat klasszikus lépései a többszöri írásbeli felszólítások, a bizonyos idő eltelte után naponként és könyvenként számolt késedelmi díjak. Utóbbiakat az adott könyvtár által használt számítógépes programok automatikusan generálják, csakúgy, mint a felszólítandók listáját. Egy valamiben minden könyvtár tevékenysége hasonlóságot mutat, mégpedig a hátralékok nehézkes behajtásában. Minél jobban eltávolodik az olvasó az általa kölcsönzött könyvek visszahozatalának határidejétől, annál bátortalanabb a pult elé állni és azt mondani, visszahoztam az egy, vagy több éve, vagy több hónapja kölcsönzött könyvet. Ami bizonyos szempontból érthető is, hiszen a program folyamatosan számolja a késedelmi díj összegét. Sok olyan könyv-kintlévőség van, amelyet mások régóta keresnek, várnak. Szeretnék, ha ezek a dokumentumok visszakerülnének állományukba, hogy több olvasó is hozzájuthasson, ezért hirdetik: a könyvtárosok megbocsátóak.

Megbocsátást hirdetnek az év során folyamatosan, illetve a következő kiemelt hetekben:
2023.03.01-03.10
2023.05.15-05.20. (az Állat-és Növényszeretet Napjához kapcsolódóan)
2023.08.21-08.26. (a Kóbor Állatok Világnapjához kapcsolódóan)
2023.10.02-10.07. (az Állatok Világnapjához kapcsolódóan)

Tehát büntetés nélkül visszavihető a könyvtárba bármilyen hosszú időszakra visszanyúló könyvhátralék!
Mindössze egy bontatlan zacskó/doboz kutyaeledelt kérnek cserébe, amelyet a könyvtár újabb „zöldítési” lépéseként felajánlanak a TAMÁSI ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET részére.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.