Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2018. December 20. 08:38, csütörtök | Helyi

Megédesítették a gyerekek reggelét

Megédesítették a gyerekek reggelét

A Méz Világnapja rendezvény sorozatához idén első alkalommal kapcsolódott a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a „Mézes reggeli” projekttel.

Az első és ötödik évfolyam tanulói és pedagógusai tartalmas délelőtti programon vehettek részt. A 4.d és a 6.b osztály méhecskéi tánccal nyitották meg a rendezvényt. Ezt követően köszöntőt mondott Natasa Bergelj a Szlovén nagykövetség meghatalmazott konzulja, Széles András, Tamási város alpolgármestere, Gasparics László intézményvezető és dr. Deák Gábor országos hírű méhész. A Méhek útján című kisfilm levetítésével ismerkedhettek meg a gyerekek a méhek szorgos munkájával és a méz készítésével. Kersák Róbert, az OMME Tolna megyei szaktanácsadója bemutatót tartott a méhészeti eszközökről, kellékekről. Csókás Gyula helyi méhész a méz és méhészeti termékekkel ismertette meg a résztvevőket. A Maja, a méhecske - A mézcsata című rajzpályázat eredményhirdetésén értékes ajándékokat vehettek át a helyezettek. A délelőtt folyamán – a gyerekek nagy örömére - több alkalommal lehetőség nyílt a környékbeli méhészek felajánlásával kapott különböző mézfajták kóstolására. A rendezvényen a helyi méhészek kötetlen beszélgetést folytattak a gyerekekkel, bővítették tudásukat. A jól sikerült projektnap kezdeményezője, szervezője és háziasszonya Völgyi Csilla, az iskola pedagógusa volt. A nagy sikerre való tekintettel az intézmény hagyományt szeretne teremteni ebből az Európában egyre népszerűbb programsorozatból.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 08:58, hétfő | Helyi

Összefogott apa és fia

A tamási rendőrök őrizetbe vették azt a 44 éves helyi férfit, aki több hónapja tartó rossz viszonya miatt folyamatosan fenyegette, és egy alkalommal megkötözte feleségét.

2020. Február 19. 11:40, szerda | Helyi

Egységre és együttes döntésre kell törekedni

Fontos, hogy a lakosság nemcsak látható, hanem gyorsan, szakszerűen, határozottan, jogszerűen és nem utolsósorban emberségesen intézkedő rendőrrel, rendőrséggel találkozzon, hangsúlyozta az új tamási rendőrkapitány.

2020. Február 18. 10:05, kedd | Helyi

Még lehet csatlakozni a kihíváshoz

Az Olvasás Öröméért címmel kihívást tett közzé a Könnyü László könyvtár az olvasni szeretőknek.

2020. Február 18. 09:59, kedd | Helyi

Házfalnak ütközött egy autó Nagyszokolyon

Az eset tegnap este történt, a jármű két utasát kórházba szállították.