Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. December 03. 08:45, kedd | Helyi

Megérkezett a tél - vezessenek fokozott figyelemmel!

Megérkezett a tél - vezessenek fokozott figyelemmel!

A decemberi hónappal megérkezett a lehűlés és jellemzően az egész országban változó halmazállapotú csapadék esik. Tolna megye útjain hétfőn két közlekedési baleset történt.

Kora reggel az M6 autópálya 99-es kilométerszelvényénél, a Budapest felé vezető oldalon egy személyautó a vizes úton megcsúszott és szalagkorlátnak ütközött. A jármű forgalmi akadályt jelentett, a belső sávot elzárta a forgalom elől, a paksi és solti tűzoltók áramtalanították. A balesetben senki nem sérült meg. A 63-as út 18-as kilométerénél két személyautó ütközött, itt is a paksi hivatásos tűzoltók végezték az áramtalanítást. A helyszínre mentő is érkezett.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedési szabályokat!

Csak kifogástalan műszaki állapotú, a téli időjárásra felkészített gépjárművel induljanak útnak (téli gumi, fagyálló folyadék).
A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy elindulás előtt tisztítsák meg az autójukat a jégtől, a párától, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.
Javasoljuk, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, tekintettel az esetleges ködös, esős, lefagyott útszakaszokra.
A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.
A gépjárművek üzemanyag tartályát töltsék fel, gondoskodjanak tartalék üzemanyagról is.
A gépjárműben legyen takaró, forró tea, mobil telefon.
Amennyiben a gépjárművel való közlekedés lehetetlenné válik, húzódjanak félre és várják meg, amíg a síkosság mentesítést végző gépek járhatóvá teszik az útszakaszt.
Különös gondot kell fordítani a járdák síkosság mentesítésére is, melyet közterületen az önkormányzat, míg magánházak esetén a tulajdonos hajt végre.
A csúszóssá vált utakon kerékpárral és gyalogosan is fokozottan óvatosnak kell lennünk!
Mielőtt útra kelnek érdemes tájékozódni az időjárásról és az utak állapotáról.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashatnak.

Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 08:41, péntek | Helyi

Ittas volt a tegnap esti baleset sofőrje

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára.

2020. Január 24. 08:37, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 23. 09:02, csütörtök | Helyi

Gyerekeknek és kisállatoknak gyűjtöttek

A Tolna Megyei Kormányhivatalban már évek óta hagyomány, hogy adventi időszakban adománygyűjtést szerveznek a kollegák minden szervezeti egységnél.

2020. Január 23. 09:00, csütörtök | Helyi

Kiderült, miért gyulladt ki a WC a pécsi IC-n pénteken

Nem volt érvényes jegye az utazáshoz, ezért bement a mosdóba, hogy időt nyerjen - mondta a férfi.