Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2019. Augusztus 29. 07:46, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László

Tolna megye második legrangosabb kiállítóhelyén, a simontornyai várban láthatók október 10-ig Biszák László képei.

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László. A 6,6 négyzetméteres alkotást azonban nem vihette magával a most nyílt tárlatára, lévén falfestmény, Siklóson. Egy olyan panorámakép, melyen a Villányi-hegység, a siklósi vár, a máriagyűdi templom és más környékbeli látványosságok szerepelnek. Tolna megye második legrangosabb kiállítóhelyén, a simontornyai várban láthatók október 10-ig Biszák László képei. A tárlatot Lönhárd Ferenc a Bárka szalon elnöke nyitotta meg. Az anyag 36 alkotásból áll; vászonra és farostra készült akril munkák. Jelentős részük a vízi élettel, a hajózással kapcsolatos, de a madaras, hollós korszakából is mutat be műveket az alkotó. Közben készül egy másik kiállításra is. Szeptember 1-jén Kiskőrösön, az Ágnes Galériában közös tárlata lesz Tamaskó-Komjáti Anett kalocsai festővel. Biszák Lászlónak, közel három évtizedes alkotói pályája során már több mint száz kiállítása volt. A legelsőt 1991-ben nyitotta meg Szekszárdon, az indulását segítő mentora, Cseh Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 13:35, hétfő | Helyi

A művelődési központ természetjáró csoportja újra bebarangolja hazánk legszebb tájait

A tamási természetjárók szeptember 26-án ismét útra kelnek, buszuk reggel 8 órakor indul a tamási Kossuth térről a Velencei tó partján fekvő Dinnyésre.

2020. Szeptember 21. 13:33, hétfő | Helyi

Egy időben táncolnak együtt hétfőn

Szeptember 21-én, hétfőn 17 órakor az ország különböző pontjain - Tamásiban is - egy időben szólaltatják meg zenéjüket a Szenior Örömtánc csoportok, hogy együtt táncoljanak a demenciával élőkért.

2020. Szeptember 16. 16:47, szerda | Helyi

Kötelező a maszk használata a tamási piacon

Porga Ferenc, a város polgármestere hívta fel a figyelmet arra, hogy a maszk használata ismét kötelező lesz a piacon, már holnap is.

2020. Szeptember 16. 16:46, szerda | Helyi

Több vasúti baleset is történt

A Tamási Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök kettő anyagi kárral végződő baleset helyszínén intézkedtek.