Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 29. 07:46, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László

Tolna megye második legrangosabb kiállítóhelyén, a simontornyai várban láthatók október 10-ig Biszák László képei.

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László. A 6,6 négyzetméteres alkotást azonban nem vihette magával a most nyílt tárlatára, lévén falfestmény, Siklóson. Egy olyan panorámakép, melyen a Villányi-hegység, a siklósi vár, a máriagyűdi templom és más környékbeli látványosságok szerepelnek. Tolna megye második legrangosabb kiállítóhelyén, a simontornyai várban láthatók október 10-ig Biszák László képei. A tárlatot Lönhárd Ferenc a Bárka szalon elnöke nyitotta meg. Az anyag 36 alkotásból áll; vászonra és farostra készült akril munkák. Jelentős részük a vízi élettel, a hajózással kapcsolatos, de a madaras, hollós korszakából is mutat be műveket az alkotó. Közben készül egy másik kiállításra is. Szeptember 1-jén Kiskőrösön, az Ágnes Galériában közös tárlata lesz Tamaskó-Komjáti Anett kalocsai festővel. Biszák Lászlónak, közel három évtizedes alkotói pályája során már több mint száz kiállítása volt. A legelsőt 1991-ben nyitotta meg Szekszárdon, az indulását segítő mentora, Cseh Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.