Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Augusztus 29. 07:46, csütörtök | Helyi
Forrás: teol.hu

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László

Tolna megye második legrangosabb kiállítóhelyén, a simontornyai várban láthatók október 10-ig Biszák László képei.

Megfestette élete eddigi legnagyobb képét Biszák László. A 6,6 négyzetméteres alkotást azonban nem vihette magával a most nyílt tárlatára, lévén falfestmény, Siklóson. Egy olyan panorámakép, melyen a Villányi-hegység, a siklósi vár, a máriagyűdi templom és más környékbeli látványosságok szerepelnek. Tolna megye második legrangosabb kiállítóhelyén, a simontornyai várban láthatók október 10-ig Biszák László képei. A tárlatot Lönhárd Ferenc a Bárka szalon elnöke nyitotta meg. Az anyag 36 alkotásból áll; vászonra és farostra készült akril munkák. Jelentős részük a vízi élettel, a hajózással kapcsolatos, de a madaras, hollós korszakából is mutat be műveket az alkotó. Közben készül egy másik kiállításra is. Szeptember 1-jén Kiskőrösön, az Ágnes Galériában közös tárlata lesz Tamaskó-Komjáti Anett kalocsai festővel. Biszák Lászlónak, közel három évtizedes alkotói pályája során már több mint száz kiállítása volt. A legelsőt 1991-ben nyitotta meg Szekszárdon, az indulását segítő mentora, Cseh Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 08:41, péntek | Helyi

Ittas volt a tegnap esti baleset sofőrje

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára.

2020. Január 24. 08:37, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 23. 09:02, csütörtök | Helyi

Gyerekeknek és kisállatoknak gyűjtöttek

A Tolna Megyei Kormányhivatalban már évek óta hagyomány, hogy adventi időszakban adománygyűjtést szerveznek a kollegák minden szervezeti egységnél.

2020. Január 23. 09:00, csütörtök | Helyi

Kiderült, miért gyulladt ki a WC a pécsi IC-n pénteken

Nem volt érvényes jegye az utazáshoz, ezért bement a mosdóba, hogy időt nyerjen - mondta a férfi.