Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,

amikor felrobbant egy pirotechnikai eszköz a közelükben.

A baleset pontos körülményeinek kivizsgálására gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult vizsgálat - jelezte pénteken Eric Bouillard, az illetékes angers-i ügyész.

Az elhunyt testvérpár a hozzátartozóik társaságában mintegy ötven méterre tartózkodott a tűzijáték kilövési pontjától, amikor a tragédia történt.

Egy harmincéves férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, további hatan, köztük az áldozatok szülei, könnyebb sérüléseket szenvedtek. Valamennyiüket kórházban ápolják.

Az ügyész szerint egyelőre "túl korai" lenne többet mondani arról, hogy mi történt pontosan. Csak annyit árult el, hogy "egy lövedék incidense" okozta a balestet.

A történtek ellenére a tűzijátékot nem szakították félbe, de a végén a tömeget szétoszlatták, és mintegy hetven tűzoltó sietett a helyszínre a Courrier de l'Ouest című regionális lap szerint.

Gilles Bourdouleix polgármester az AFP hírügynökségnek elmondta: évek óta ugyanazzal a tűzszerészeti szakemberrel dolgoznak a július 14-ei tűzijátékon, és ez az első alkalom, hogy ilyen tragédia történt a nemzeti ünnepen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!