Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 12. 12:51, csütörtök | Helyi
Forrás: met.hu, fotó: monitormagazin.hu

Megint közeleg a felhőszakadás

Megint közeleg a felhőszakadás

Elsőfokú riasztás van érvényben Tolna megyére is, rövid időn belül akár 30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat

A citromsárga riasztás Tolna, Somogy, Baranya, Fejér, Csongrád, Bács-Kiskun, Veszprém, Zala és Vas megyékre vonatkozik, egészen péntek éjfélig adták ki.

Csütörtökön a késő délelőtti óráktól délnyugatról északkelet felé haladva egyre több helyen várható intenzív zápor, illetve zivatar, amelyhez átmeneti szélerősödés, kisméretű jég, illetve többfelé felhőszakadás (30 mm-t meghaladó mennyiségű eső) társulhat. Az északkeleti megyék kivételével éjfélig területi átlagban is 10-30 mm közötti mennyiségű csapadék várható, így lesznek olyan helyek, ahol a következő 24 órában akár 50-60 mm is lehullhat.

Péntekre virradóan a csapadék súlypontja már fokozatosan az északkeleti megyék fölé helyeződik, ahol reggelig, kora délelőttig szintén összegyűlhet 15-20 mm csapadék. Később egy átmeneti szünet után ismét többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, amelyeket viharos széllökések (60-70 km/h), kisméretű jég, és az ország északi felén rövid idő alatt további 20-25 mm eső kísérhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!