Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 11. 11:52, szerda | Helyi

Megkezdődött a mammográfiás szűrés Tamásiban

Megkezdődött a mammográfiás szűrés Tamásiban

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a tamási önkormányzat mammográfiás szűrést szervez január 9-e és január 30-a között.

Az alábbi települések lakói vesznek részt a szűrésben: Diósberény, Felsőnyék, Fürged, Keszőhidegkút, Magyarkeszi, Nagyszékely, Nagyszokoly, Pári, Regöly, Szakadát, Szakály, Szárazd, Tamási, Tolnanémedi, Simontornya és Pincehely. A hölgyek a szűrést meghívólevéllel, illetve negyven éves kor felett háziorvosi beutalóval tudják igénybe venni. A mammográfiás szűrővizsgálatra előjegyzési időpontot az alábbi telefonszámon tudnak kérni hétköznapokon reggel nyolc és délután négy óra között: 06-21-350-0380. A vizsgálat helyszíne a Tamási Rendelőintézet parkolója, időpontja 2023. január 9-30. Kérik, hogy a szűrésen minél többen vegyenek részt! A 45 és 65 év közötti nők automatikusan behívót kapnak kétévente mammográfiás vizsgálatra, ennél gyakrabban nem indokolt a problémamentes lakosság szűrése. A szűrővizsgálat eredményét nem kell helyben megvárni, postán fogják kiküldeni, ahogy a beszólító levelet is. Amennyiben a vizsgálat során eltérést találtak, további vizsgálatokra hívják be a beteget. Az emlődaganat magas halálozási aránya miatt jobb minél hamarabb felismerni a rákot, a kisebb elváltozások még nem tapinthatók, azonban a mammográfia során már kimutathatók.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!