Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Július 15. 11:18, péntek | Helyi

Megkezdődött az ítélkezési szünet a bíróságokon

Megkezdődött az ítélkezési szünet a bíróságokon

Az ítélkezési szünet augusztus 20-áig tart és ebben az időszakban a bíróságok - főszabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat.

A polgári eljárásokban - bizonyos kivételektől eltekintve - a megállapított határidőkbe az ítélkezési szünet időszaka nem számít bele. A határidők számításának általános szabályai irányadóak, azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás az előzetes bizonyítás esetén, illetve egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban - ismertették. Büntető ügyekben a határidők számítását az ítélkezési szünet nem érinti. A bíróság az ítélkezési szünet ideje alatt is eljár az előállításos ügyekben, valamint a kényszerintézkedések alkalmazása esetén - tették hozzá. Az egyes bíróságokon a kezelőirodák az ítélkezési szünet ideje alatt is nyitva tartanak, ahol az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba. Az egyes bíróságok ügyfélfogadási rendjéről az adott bíróság honlapján lehet tájékozódni - ismertette az OBH. Az ítélkezési szünet kiterjed a Szekszárdi Törvényszékre, a Szekszárdi Törvényszék Gazdasági Hivatalára, a Szekszárdi Járásbíróságra, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.