Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Április 12. 08:38, csütörtök | Helyi
Forrás: teol, fotó: napi.hu

Megkezdte idei útfelújítási munkálatait a Magyar Közút Zrt.

Megkezdte idei útfelújítási munkálatait a Magyar Közút Zrt.

Megyénkben többek között a Pincehely–Ozora összekötő mellékút, valamint a Szekszárd–Tamási–Siófok másodrendű főút felújítása kezdődik az első ütemben.

Lezárta téli üzemeltetési időszakát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság sajtóközleményéből kiderül, hogy az elmúlt szezon enyhébb téli időjárása ellenére az eddigi legnagyobb mennyiségű, több mint 261 ezer tonna útszóró sót és közel 17 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki az utakra. A 2017. november 10-től kezdődő téli üzemeltetési időszakot a szokásos március 15. helyett a télies, hófúvásos, ónos esős időjárás miatt március 26-ig meghosszabbították. Mostantól azonban a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási, valamint a teljes körű útfelújításokra, továbbá a növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek. A Magyar Közút Zrt. már meg is kezdte az idei útfelújítási munkákat. Mint azt közleményükben írják, március második felében országszerte összesen mintegy 140 szakaszon adtak át munkaterületet a kivitelezőknek. Megyénkben a Kaposszekcső–Jágónak–Meződ összekötő mellékút, a Pincehely–Ozora összekötő mellékút, a Szekszárd–Székesfehérvár másodrendű főút, a Szekszárd–Tamási–Siófok másodrendű főút, a Bonyhád–Dombóvár összekötő mellékút és a sióagárdi bekötő mellékút felújítása kezdődik az első ütemben. A munkák idején általában forgalomkorlátozásra, torlódásokra is számíthatnak a közlekedők. Ezért az autósoknak érdemes utazás előtt tájékozódniuk tervezett útvonaluk aktuális forgalmi helyzetről az Útinform szolgálatánál a +36-1-336-2400-as telefonszámon, vagy a www.utinform.hu weboldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.