Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 25. 12:02, péntek | Helyi sport
Forrás: TKSE

Megkezdték a 2013/2014 bajnoki szezont a tamási Dámok

Megkezdték a 2013/2014 bajnoki szezont a tamási Dámok

Újult erővel és megújult csapattal kezdték meg a tamási kosarasok a felkészülést és mérkőzéseket az idei őszi szezonban

A megfelelő felkészüléshez elengedhetetlen edző mérközéseket felemás sikerrel zárták a fiúk: az első erőfelmérő a Sárbogárd otthonában zajlott le, ahol szoros végeredménnyel, de győzelem nélkül hagyták el a pályát. Bíztató játékot mutattak a csapat új igazolásai, ám látszott, hogy a közös munka java még hátra van.
Ezután két mérkőzést játszottak az NBII-ben szereplő Dombóvár csapatával, ami kitűnő értékmérő volt a két bajnokság színvolát illetően. A rendkívül erős ellenfél ellen elveszített mérkőzések megmutatták, hogy van még hová fejlődni.
Azért a bajnoki rajtot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésekből pozitív lendületet is szerezhettek a fiúk, hiszen a második alkalommal megrendezett kalocsai kosárlabda tornán két győzelemmel a Tamási csapata hozta haza a tornagyőztesnek járó kupát a Kalocsa és a Kerekegyháza csapata elől, ezzel megvédve a tavaly megszerzett bajnoki címüket.
Az első bajnoki mérkőzésre október 12-én került sor, a Somogyjád csapatát fogadták a Vályi sportcsarnokban. Sajnos a jó főpróba után a bajnoki rajt már elmaradt a várakozásoktól, így 52-63 arányban maradtak alul a fiúk a hazai közönség előtt. A gyenge dobó teljesítményt nem lehetett kompenzálni a jó védekezéssel, mert örök igazság, hogy "Ezt a játékot kosárra játszák!".
Hamar adódott lehetőség a javításra, mert a következő hétvégén már Kaposváron kellett helyt állni a Kaposvár KK csapata ellen. Sajnos a dobó forma semmit nem javult az előző hetihez képest, de a csapat elhitte, hogy így is lehet mérkőzést nyerni, így a ponszegény meccsen 52-44 arányban sikerült megszerezni a győzelmet. Jó tett a csapatnak a siker, de mindenki tisztában van azzal, hogy hatékonyabb támadó játékra lesz szükség a további mérkőzéseken. A felkészülésre most van idő, hiszen majd 3 hetes pihenő után legközelebb november 8-án játszik a TKSE felnőtt csapata 20 óra 30 perces kezdéssel a Vályi csarnokban!
Minden szurkolót szeretettel várnak, hajrá Dámok!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma