Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Július 13. 13:00, hétfő | Helyi

Meglepetés összejövetellel búcsúztak

Meglepetés összejövetellel búcsúztak

A Tamási Waldorf Óvoda vezetője, Hóborné Füredi Marica a 2014/2015-ös tanév végén nyugdíjba vonult. A szülői kör, a gyerekek és az óvoda munkatársai meglepetés összejövetellel köszöntek el tőle.

- Mint ahogy az a családban is szokás, a nagykorúvá vált gyermeket szülője távolabbról segíti, hagyja, hogy már a maga útját járja. Marica, mint a Waldorf Óvoda létrejöttének szellemi anyja most, hogy az intézmény immáron 18 éve működik, háttérbe vonul, és átadja helyét Kelemen Anett Waldorf óvónőnek – mesélte Schmidt-Mézes Mónika, az összejövetel egyik szervezője. - A szülői kör az óvoda munkatársaival és a kuratóriummal közösen úgy gondolta, hogy egy meglepetés összejövetelt szervez Maricának, melynek keretében köszönti nyugdíjasként. Néhány hónapnyi előkészület és szervezés után közel 40 család gyűlt össze június 19-én délután az óvodában. Kicsi és nagy, idősebb és fiatal izgatottan sütött, készült a meglepetésre. Mindenki nagy örömmel jött el, mosolyogva hallgattuk a már-már felnőtt egykori ovisok élménybeszámolóit. Marica egy telefonhívást követően rohant az oviba, egyáltalán nem arra számított, amit ott talált: szóhoz sem jutott az ünneplő sokaság láttán. Balassa Zoltán, az óvoda alapító szülők egyike igyekezett röviden köszönteni őt, de nehéz volt az ünnepelt figyelmét megragadnia, hiszen benne is azonnal számtalan emlék tódult fel, amikor rég nem látott családokkal találkozott.
- Telefonon hívott fel a szomszédunk, hogy feljött a szennyvíz az óvodában, jöjjek gyorsan – emlékezett vissza Marica. - Rohantam le, s ahogy beszaladtam az ajtón, a sötétségben hirtelen megtorpantam: az óvoda tele volt emberekkel. Még mindig alig kapok levegőt: a 3 évestől a 21 éves fiatalokon át a szülőkig mindenki üvöltötte, hogy nem csak a 20 éveseké a világ… Valami hihetetlen érzés, amikor az ember ilyen megerősítést kap. Ezek a huszonéves fiatalok meséltek az óvodáskori élményeikről, és én csak hallgattam őket és azt éreztem belül, hogy nagyszerű volt részese lenni ezeknek a csodáknak.
Ajándékul és a 18 év emlékére a szeretet jelképét, hársfát ajándékoztak Maricának, melyen a családok által dekorált szalagok lengtek. A jó hangulatú délután estébe fordult, mire az ünneplők és az ünnepelt is elhagyta az óvodát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!