Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Szeptember 05. 07:53, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

Megnőtt az iskolák körül a forgalom

Megnőtt az iskolák körül a forgalom

Megkezdődött a tanítás és megnőtt reggelenként és délutánonként az iskolák, óvodák környékén a forgalom.

Gyerekek mennek gyalogosan, vagy a szülők viszik őket autóval, s védelmükben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet a fokozott óvatosságra. Komlósiné Kiss Anett szóvivő elmondta, különösen a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél fontos, hogy vigyázzanak. Ha a gyerekeket autóval viszik, ne az iskola bejáratánál, hanem a közeli parkolóhelyeken álljanak meg, s onnan gyalog kísérjék el őket. Rossz gyakorlat, hogy megállnak, bekapcsolják a vészvillogót, s úgy mennek be a gyerekkel. Ha az iskolás egyedül, vagy tömegközlekedési eszközön megy, az első néhány alkalommal kísérjék el őket, s tanítsák meg, melyik az az útvonal, amelyen leghamarabb, s legbiztonságosabban jutnak el az iskolába. Figyelmeztessék arra is őket, hogy mindig úgy keljenek át az úttesten, hogy előtte nézzenek balra, majd jobbra, s még egyszer balra, s ha meggyőződtek, hogy nem jön jármű, csak akkor induljanak. A szóvivő elmondta azt is, hogy a rendőrség és a polgárőrség szeptemberben, már évek óta, reggel és délután, a tanítás kezdetekor, s végén az iskolák környékén teljesít szolgálatot. Segítik az úttesten átkelést a gyalogosoknak, s egyben a járműforgalom zavartalanságát is biztosítják.

Címkék: Tamási, tolna, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.