Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 06. 06:19, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kulcsár Ágnes kiállítása

Megnyílt Kulcsár Ágnes kiállítása

A Tamási Galéria időszaki kiállításán, augusztusban Kulcsár Ágnes veszprémi festőművész, grafikus alkotásait tekinthetik meg a látogatók.

A képek őszinte mesék, hihető varázslatok, a művész lelkének lenyomatai. Kulcsár Ágnes a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában végzett dekoratív festő szakon, ahol a rajzstúdiumok mellett megismerkedett a freskó-, a secco-, a sgrafitto-, a mozaik- és az üvegablak-készítés technikájával is. Kiállításrendezőként, nyomdai grafikusként, majd a Petőfi Színház tipográfus tervezőjeként dolgozott. Jelenleg a Laczkó Dezső Múzeumban grafikus, kiállításrendező. A festészet mellett tipográfiával, alkalmazott grafikával is foglalkozik. A ’80-as években elsősorban lírai hangulatú minimál art kompozíciókat készített, főként szitanyomásos technikával. A ’90-es évektől festményein döntő szerephez jutott a természetábrázolás. Egyrészt visszatért a hagyományos festőiség érzéki-felületi intimitásához, másrészt túllépett ezeken. Heterogén és eklektikus ábrázolásmódja egyszerre áttételes és közvetlen. Naturális és szimbolikus-dekoratív elemek egyaránt megtalálhatók expresszív festőiségű képein. Ebből kaphatnak ízelítőt a Tamási Galéria látogatói is, a szervezők bíznak benne, hogy minél többen megtekintik a kiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.