Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2023. Szeptember 14. 11:05, csütörtök | Helyi

Megújul a Gyulaj Zrt. irodaépületének teteje

Megújul a Gyulaj Zrt. irodaépületének teteje

Újabb városközponti épület kap új köntöst Tamásiban. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. közleményben tájékoztatta a Tamásiban élőket, a Szabadság utcában járókat, hogy felújítási munkákba kezdtek.

Azt írják: a közel 75 éves állami erdészeti vállalat, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a Tamásiban lévő, 1985-ben épült központi irodaépületének tetőhéjazatát a műszaki terveztetést, a szakhatósági engedélyeztetési eljárásokat lezárva és a nyilvános kivitelezői pályáztatást követően, a részvénytársaság forrásából, a cég beruházásaként felújítják. A munkálatok augusztus 7-én kezdődtek, és november 30-án zárulnak majd. Több oka is van a beruházásnak, az egyik, hogy szeretnék a tetőszerkezetet véglegesen azbesztmentesíteni. Indokolja a felújítást a tetőszerkezet rossz műszaki állapota, folyamatos javítási igénye, romló esővíz elleni szigetelése és csökkenő viharállósága is. Szeretnék, ha az új tetőszerkezet szebb városképet engedne láttatni a Tamásiban élőknek, az erre járóknak, így esztétikailag is igyekeznek a legszebb megjelenésre. - Túl azon, hogy a Gyulaj Zrt. központi irodaházának külseje műszakilag, környezetvédelmileg és esztétikailag is megújul, Tamási városképének szépüléséhez, környezeti tisztaságához is hozzájárul a beruházásunk, sokaknak örömöt okozva ezzel. A környéken jelenleg folyó más épület-felújítások mellett, a Gyulaj Zrt. is a felújítási beruházásával egy szép városbelső megvalósulásához járul hozzá – írták a közleményben. Egyúttal megkérnek mindenkit, akik a központi irodaház környékén tartózkodnak, sétálnak, hogy a székház tetőszerkezeti munkáinak végrehajtása idején körültekintően közlekedjenek!

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Szüreti mulatság lesz a hétvégén Szakályban

Szüreti felvonulással és kulturális programokkal is várják a szakályiakat, és a Szakályba látogatókat szombaton.

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Ellepték a rendőrök az utakat, egész héten tart a razzia

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig.

2023. Szeptember 28. 12:48, csütörtök | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet, 260 ezres bírság lett a vége

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.

2023. Szeptember 26. 14:00, kedd | Helyi

Kocsolán már aprították a tűzrevalót

A Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai résen voltak, időben megtalálták a Nagykónyiból ellopott fát.