Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 04. 17:49, kedd | Helyi

Megvédte tavalyi első helyét a Két Amigo

Megvédte tavalyi első helyét a Két Amigo

A szombaton rendezett VII. Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál főzőversenyét idén is Terbe Béla és Szabó József nyerték meg

A nevezett fogásokat Gerván Kázmérné, a Szent László TISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményének nyugalmazott igazgatóhelyettese, Horgos István mesterszakács, Both Sándor mesterszakács, valamint a társadalmi zsűri szerepében Baranyai János értékelték.

A zsűri értékelése alapján az első helyet a „Két Amigo” szerezte meg, Terbe Béla és Szabó József másodszorra nyerték meg a versenyt. Idén töltött szarvas hátszínt készítettek gyümölcsmártással. A zsűri külön kiemelte, hogy a hús nagyon finom, ízletes, puha volt, és külön gratuláltak a húshoz illő gyümölcsmártáshoz is.

Második helyen a „Tamási Csárda” nevű csapat végzett, élükön Varga Balázs mesterszakáccsal. Az általuk készített étel: töltött rostonharcsa királyrákkal és vajon futtatott petrezselymes burgonyával.

A harmadik helyet a regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság csapata szerezte meg, ők grillezett szarvas szeleteket készítettek steak burgonyával.

Különdíjat érdemelt id. Ribányi József halászléje, valamint a legfiatalabb versenyzőnek, Moizer Adriennek is díj járt az általa elkészített vadpörköltért.

- Idén minden eddiginél többen neveztek a főzőversenyre – mondta Horgos István, mesterszakács. – Azonban nem csak emiatt különbözik ez az alkalom az előzőektől: az idei volt az első verseny, amelyen a zsűri szinte alig tudott kritizálni. Igazán kitettek magukért a versenyzők, nagyszerű ételeket készítettek! Évről-évre megosztjuk velük a tapasztalatainkat, mindig elmondjuk, hogy mire kell figyelni egy vadétel készítésénél, és úgy látszik, hogy megfogadják ezeket a tanácsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.