Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Április 18. 17:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megyei ifjúsági verseny

Megyei ifjúsági verseny

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a mai napon tartotta megyei ifjúsági versenyét, melyen tamási csapatok is indultak

A megyei döntőn a kirendeltségi fordulók győztes általános és középiskolás csapatai indulhattak, az idén 3 általános és 2 középiskolás csapat mérte össze tudását.
A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny célja elsősorban a szakmai ismeretek elsajátítása, de igen fontos, hogy a vetélkedőre történő felkészüléssel és részvétellel a fiatalokból másokra és a környezetükre is figyelő felnőttek váljanak. Az idei évben a versenynek Szekszárd belvárosa adott otthont, így a város lakói is nyomon követhették a versengést.
A versenyzőknek 6 állomáson kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, a hetedik állomáson pedig a mentőszolgálat kollegáinak segítségével egy ambu babán gyakorolhatták az újraélesztést.
Az első állomáson a versenyzők elméleti tudásukat egy háromszor húsz kérdésből álló teszt kitöltésével bizonyíthatták lakosság-, tűz- és polgári védelmi ismeretek tekintetében.
Ezt követően homokzsákból nyúlgátat építettek, természetesen szakszerűen megtöltve és elhelyezve azokat. A harmadik állomáson a versenyzők védőeszköz használatának és elsősegély-nyújtási ismereteinek felmérésére került sor. Itt a védőruha szabályszerű felvételét követően a szennyezett területen lévő sérültet hordágyon kihozták, majd természetesen elsősegélyben részesítették.
A következő állomáson számos tárgy közül kellett kiválogatniuk azokat, amelyeket egy esetleges kitelepítés során magával kell vinnie a házát elhagyó lakónak. A tűzmegelőzés, tűzoltás állomáson első ízben egy segélyhívást kellett lebonyolítaniuk, majd ezt követően egy szimulált lakástűzből mentették ki az ott elhelyezett bábukat, végül puttonyfecskendővel lőttek célba.
Az utolsó állomáson azt is bebizonyíthatták a lelkes versenyzők, hogy egy veszélyes árut szállító gépjármű balesete esetén is helyt tudnak állni, fel kellett ismerniük a jármű jelzéseit, tábláit, a veszélyes anyag bárcákat és piktogramokat. Ráadásul egy szimbólumot is ki kellett rakniuk a 40x40 cm-es szivacskockákból.
A csapatok a díjakat Wéber Antal tű. ezredestől, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától, és Tóth Ferenctől, Tolna Megye Kormánymegbízottjától vehették át.
A verseny során megszerzett pontok alapján az alábbi eredmények születtek:
Általános iskolai kategória:
I. Csapó Vilmos Általános Iskola, Dunaszentgyörgy
II. Baka István Általános Iskola, Szekszárd
III. TONI Tamási Általános Iskola és Gimnázium Würtz Ádám Általános Iskolája, Tamási
Középiskolás kategóriában:
I. Balogh Antal Katolikus Iskola, Paks
II. TONI Béri Balog Ádám Gimnázium és Kollégium, Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!