Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2021. Április 27. 12:45, kedd | Helyi

Megyénkben is felveheti védőoltását, aki online foglal időpontot

Megyénkben is felveheti védőoltását, aki online foglal időpontot

Tolna megye kórházai felkészültek: szerda estig mintegy hétezer ember számára képesek a védőoltást biztosítani, akik az új, online rendszerben kérnek oltási időpontot.

A járvány jelenlegi szakaszában fokozottan szükséges, hogy minél többen jussanak hozzá a védőoltáshoz. Ennek érdekében már működik az új, lakossági oltási időpontfoglaló felület, amely a 18 év felettiek számára egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget. Az oltásra jelentkezőket a Tolna megyei kórházak oltópontjai is felkészülten várják – tájékoztatta portálunkat hétfőn a megyei kórház sajtószolgálata. Múlt vasárnap Bonyhádra, Dombóvárra és Szekszárdra összesen mintegy hétezer adag Sinopharm védőoltás érkezett. Ez a vakcinamennyiség a szekszárdi megyei kórházban majd négyezer, a dombóvári Szent Lukács Kórházban több mint kétezer, a bonyhádi kórházban kilencszáz ember számára biztosíthat jelentős védelmet a komolyabb megbetegedés ellen. A kórházi oltópontok időpontjaira az országos kampányhoz igazodva, az EESZT lakossági portál online időpontfoglaló felületén lehet jelentkezni mindenkinek, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, és minél hamarabb szeretné felvenni az oltást. Akiknek nehézséget okoz az internetes jelentkezés, azok számára a megyei kórház oltópontjának diszpécserszolgálata telefonon is segítséget nyújt, a következő telefonszámokon: +3674/501-676 vagy a +3630/111-4055. Az oltáshoz szükséges beleegyező nyilatkozat a Tolna Megyei Balassa János Kórház honlapjának Oltópont – Oltási információk oldaláról is letölthető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 16:17, péntek | Helyi

A vasúti átjárós balesetek legfőbb oka a figyelmetlenség

Tragédiával végződő baleset legutóbb 2017 februárjában történt Tolna megyében.

2021. Május 14. 16:16, péntek | Helyi

Égető problémát orvosolnak a munkásszálló építésével Tamásiban

Munkásszálló épül Tamásiban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával égető munkaerőpiaci problémát orvosolnak a városban.

2021. Május 10. 16:48, hétfő | Helyi

Kormányablak busz érkezik Nagykónyiba

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy „kormányablakbusz” egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban elérhető olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak.

2021. Május 10. 16:45, hétfő | Helyi

Még mindig gyakoriak a viráglopások

A köztéri viráglopások nem csak Tamásiban fordulnak elő, ez országos jelenség. Az elmondható, hogy itt a különleges, újfajta virágok mindig „kelendőek”.