Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Március 30. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: fotó: teol.hu

Megyénkben öt helyen figyel a VÉDA

Megyénkben öt helyen figyel a VÉDA

Az eszközök április 5-én 8 órától üzemszerűen működnek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Tolna megyében öt fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenérzési Pont kezdi meg a működését: Dunaföldváron és Bonyhádon a 6-os úton, Dombóváron a 611-esen, Szekszárdon az 56-os úton, Nagydorogon pedig a 63-ason figyelik majd az autósokat – írja a teol.hu. A VÉDA projekt során a rendőrség egy Európában is egyedülálló, megelőzési célzatú intelligens közlekedés ellenőrző rendszert épített ki. Lényegi eleme a modern, automata rendszerek, eljárások és berendezések nagyszámban történő bevezetése és továbbfejlesztése. A szupertraffipax rendszer kiépítése több lépésből áll. Március 26-tól már működésbe lép 160 változtatható helyű kamera. Az ország különböző pontján – a gyorsforgalmi és főútvonal-hálózaton – összesen 365 forgalmi sávot figyelő 132 fix telepítésű kamerát helyeztek el. Az új traffipaxok elé kötelezően ki kell tenni a Traffic controll táblát. Arra viszont nincs előírás, hogy a mérőeszköztől mekkora távolságra kell azokat elhelyezni. Szakértők véleménye szerint minden bizonnyal olyan közel lesznek, hogy a sebességet durván túllépő autósoknak ne legyen idejük lassítani. Ha minden funkció üzemel, akkor látja, ha az autós kihangosító nélkül telefonál, átlépi a záróvonalat, nem kapcsolja be a biztonsági övet, áthalad a tilos jelzésen, megszegi a kötelező haladási irányt, tiltott helyre hajt be vagy jogosulatlanul használja a leálló- és buszsávokat. A rendszámfelismerő azokat is lebuktatja, akiknek lejárt a műszakijuk, vagy éppen nem fizették be a kötelező felelősségbiztosítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.