Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Március 23. 08:19, szombat | Helyi
Forrás: Szinák Renáta

…mert a játékok nem ütnek vissza

…mert a játékok nem ütnek vissza

Letört fogantyúk, megrongált, leszakított hinták, széttört mászókák – ezek fogadják a gyermekeket és szüleiket a József Attila lakótelep egyik játszóterén.

Tájkép csata után. Az arra járók szégyenletes módon, hetente fedezhetik fel az újabb és újabb rongálásokat, amelyek csak csekély mértékben adódnak abból, hogy a játékokat nem rendeltetésszerűen használják. Akad viszont egy másik, sokkal súlyosabb probléma: az unatkozó fiatalok éjszakánként kezelésbe veszik a gyerekek számára kialakított játékokat, és előfordul, hogy „használhatatlanra játsszák” őket.
- Sokan vagyunk ismerősök, barátok, akik erre a játszótérre visszük a gyermekeinket, és teljes döbbenettel állunk a történtek előtt – mondta Komáromi Anita, aki a játszótér közelében lakik. - Eddig csak annyit tudtunk kideríteni, hogy a környéken unatkozó fiatalok rendszeresen ide járnak esténként „bandázni”. Itt fogyasztanak alkoholt, dohányoznak, és sajnos hiába van több kuka is, itt szórják el a keletkezett szemetüket is: sörösüvegek, energiaitalos dobozok, cigarettacsikkek fogadnak minket, amikor gyermekeinkkel lesétálunk a játszótérre. Számtalan alkalommal megkérték őket a játszótér mellett lakók, hogy menjenek máshová, mert ez kicsi gyermekeknek fenntartott hely. Sajnos a legtöbb alkalommal kinevették, sőt melegebb égtájra küldték a lakókat. Állítólag jeleztek már a rendőrségnek is, de mire kiértek, sajnos eltűntek a fiatalok. Tehetetlenek vagyunk.
- Amennyiben a lakók rongálást észlelnek a játszótéren, abban az esetben a rendőrséget kell értesíteni, hiszen egy esetleges tettenéréskor az elkövetők is szankcionálva lesznek – mondta Kiss István, közterület felügyelő. - Ha már megtörtént a károkozás, akkor vagy a rendőrségen, vagy a kormányhivatalnál lehet feljelentést tenni. A polgármesteri hivatalban csak bejelentéstételre van lehetőség.
Ha szeretnénk, hogy a játszótér még sokáig biztosíthasson önfeledt órákat a gyermekeknek, akkor a megoldás úgy tűnik, egyedül az összefogásban rejlik. Segítene, ha az ott lakók a rongálás észlelésekor minél hamarabb értesítenék a rendőrséget. Segítene, ha a polgárőrök szolgálati idejük alatt gyakrabban járnának a játszótér felé, és ha lehetőségük van, megakadályoznák a rongálásokat. És segíthetnétek Ti is, a játszótérre éjjel járó fiatalok: ha nem hagynátok szemetet magatok után, és főleg: ha nem tennétek tönkre a gyerekek játékait! Azokat a játékokat, amelyeknek az összefirkálása, széttörése, megrugdosása bár lehet, hogy valakinek vonzó, ma már egy kétéves gyermek is tudja, hogy tilos… azokat a játékokat, amelyeket egyszer talán majd a Ti gyermekeitek is használni szeretnének… azokat a játékokat, amelyekkel pusztán egy okból könnyű elbánni: mert nem tudják megvédeni magukat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!