Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 05. 13:24, csütörtök | Helyi

Minden kórházba belépő testhőmérsékletét ellenőrzik

Minden kórházba belépő testhőmérsékletét ellenőrzik

A Tolna Megyei Balassa János Kórházban újabb változások léptek életbe.

A Tolna Megyei Balassa János Kórház tájékoztatja a betegeket és hozzátartozókat, hogy a koronavírus-járvány szigorodó járványügyi előírásainak megfelelően, miniszteri rendelkezésre, október 29-től kötelező a kórházba belépő valamennyi személy testhőmérséklet-mérése. A szekszárdi intézmény területére kizárólag lázmentes személy léphet be, akinek a testhőmérséklete nem haladja meg a 37,8 Celsius fokot. A határérték gyermekekre és felnőttekre egyaránt vonatkozik.

A rendelet értelmében a belépéskori hőmérséklet-mérés kötelezően érvényes:
– a belépni kívánó betegekre és hozzátartozóikra,
– az intézmény valamennyi dolgozójára,
– a kórház területére bármely célból behajtó járművek (taxi, beteg-, illetve egyéb szállító járművek) vezetőire és a járművek fedélzetén tartózkodó utasokra és személyzetre,
– az intézménybe ügyintézés céljából érkező személyekre.

A kórház kéri, számítsanak arra, hogy a kötelező hőmérsékletmérés várhatóan tovább növeli a várakozási időt a beléptető pontokon! Tekintettel a súlyosbodó járványhelyzetre, az intézmény vezetése továbbra is kéri a lakosság belátó és fegyelmezett együttműködését a testhőmérséklet-mérésben, valamint a belépési pontokon szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók munkavégzésének segítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!