Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 06. 09:26, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Minden sorscsapás után képes a nemzet felállni

Minden sorscsapás után képes a nemzet felállni

Megemlékezéseket tartottak megyeszerte csütörtökön, a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulóján.

A szónokok az összetartozásról beszéltek, sok településen pedig 16 óra 32 perckor a harangok szóltak minden emberi szónál ékesebben, hangosabban.

Június 4-e egyrészt a nemzeti összetartozás napja, másrészt centenáriuma a trianoni békediktátumnak. A történelemben ilyen módon még egyetlen országot sem csonkítottak meg. Ez önmagában is tragédiát jelentett. Ugyanakkor tartósan rányomta bélyegét az elkövetkező száz esztendőben újabb nehéz időket elviselni kénytelen magyarság sorsára. A huszadik században később is jelentős veszteségeket szenvedtünk, de minden sorscsapás ellenére mi, magyarok fel tudtunk állni. Máig itt vagyunk, és ma is a legnagyobb nemzete vagyunk a Kárpát-medencének – jelentette ki az alsónánai megemlékezésen elhangzott beszédében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Tamásiban Porga Ferenc polgármester beszédében elhangzott, meggyőződése, hogy egy határozott nemzeti politikát képviselő, erkölcsileg erős, öntudatos Magyarországot nem ért volna ekkora veszteség, ezzel együtt nem lehet felmenteni a döntéshozó nagyhatalmakat. Száz évvel Trianon után is van feladatunk és van felelősségünk. Immár tíz éve olyan kormánya van Magyarországnak, amely „öntudatos nemzetpolitikát folytat”, tettekkel is bizonyítja a nemzet iránti elkötelezettségét és bátran kiáll a határon túli magyarság védelmében - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!