Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 21. 08:10, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Most még megúszták a súlyosabb büntetést

Most még megúszták a súlyosabb büntetést

Három vádlottat ítélt el társtettesként elkövetett lopás vádjával a Tamási Járásbíróság. Az előkészítő ülésen mindhárman beismerő vallomást tettek.

Lemondtak a tárgyalás jogáról, amit a bíróság elfogadott. Az ítélet jogerős, adott tájékoztatást dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Tavaly május 8-án történt egy kis Tolna megyei faluban, hogy az egy háztartásban élő I. és a fiatalkorú II. rendű vádlott elhatározták, hogy feltörnek egy házat a faluban, mert megtudták, hogy a tulajdonosa kórházban van. Az I. rendű vádlott a másodrendű anyjának az élettársa. A látogatóba érkező III. rendű vádlottat, aki az I. rendűnek a sógora, rábeszélték, hogy vegyen részt az akcióban. Valamikor éjjel 11 óra után kesztyűket és pajszert vettek magukhoz. Miután a kiszemelt ház kapuját zárva találták, bemásztak az udvarra. A fiatalkorú vádlott kifeszítette a bejárati ajtót majd zseblámpával végigjárták a lakást. Kirámolták a hűtőt, elvittek ezen kívül műszaki cikkeket, például mikrohullámú sütőt, rúdlámpát, villanyborotvát, késeket, diplomata táskát. A lopott holmit egy ott talált pokrócba csomagolták. A hűtőből elvitt hús egy részét felhasználták, a laptopot a II. rendű vádlott elcserélte. Az eljárás során a közel 102 ezer forintnyi kárból több mint 87 ezer forint értékű holmit a rendőrség lefoglalt.

A bíróság az I. rendű vádlottat 240 óra közérdekű munkára ítélte, a fiatalkorút 1 év 6 hónap, a III. rendű vádlottat pedig 2 év próbára bocsátotta. Ez azt jelenti, hogy ha a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követnének el, a jelen ítéletben szereplő cselekményekért is elítélik őket.

A fiatalkorú vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A kárt meg kell téríteniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.