Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Szeptember 09. 18:02, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Mozdony- és madárfütty

Mozdony- és madárfütty - vasúti nosztalgiaprogram Tamásiban

Mozdony- és madárfütty - vasúti nosztalgiaprogram Tamásiban

Egy napig újra jár személyvonat Tamási és Keszőhidegkút között: szeptember 14-én a Mozdony- és madárfütty elnevezésű programot a vasútvonal építésének 120. évfordulóján rendezik meg

Az első nosztalgiavonat délelőtt fél tízkor indul Keszőhidegkútról, és a nap folyamán 18 óráig többször jár majd a Pacsmagi-tavakig és vissza - mondta Gerencsér Tamás szervező az eseményt ismertető sajtótájékoztatón pénteken Tamásiban.
A szerelvény egy csehszlovák gyártámányú, - Piroskának, Studenkának, Bézének is nevezett - Bzmot motorvonat lesz, amellyel 120-an utazhatnak - mondta. A vonat a valamivel több mint 12 kilométer utat körülbelül 40 perc alatt teszi meg.
A programot Tamásiban a várost Dottó kisvonattal járó Tamási Koncertfúvós-zenekar zenés ébresztővel kezdi; a nosztalgianap közönsége a Pacsmagi-tavaknál madárgyűrűzési bemutatót láthat, és kedvezményesen látogathatja meg a Gyulaj Zrt. tamási vadasparkját.
A szervező ismertetése szerint a rendezvényre a vasút- és természetbarátok mellett a geocaching kedvelőit is várják, akik a városban és környékén négy geoládát fedezhetnek fel.
A vasúti naphoz kapcsolódva a város művelődési házában pénteken vasúttörténeti kiállítás nyílt, a Vályi Péter Szakképző Iskola Kindl kupolagalériájában pedig természetfotó-tárlatot rendeznek a Pacsmagi-tavak állat- és növényvilágáról.
A Tamási-Keszőhidegkút közötti, 48-as számú vasúti vonalat 1893. november 29-én adta át a Hidegkút-Tamási HÉV társaság; a pályát 1931-ben államosították. A menetrendszerű közlekedés 1990-ben szűnt meg, a vonalat felújították, és jelenleg teherszállítására használják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!