Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 31. 10:36, kedd | Helyi
Forrás: TÖTE

Mozgalmas hétvégéjük volt a tamási tűzoltóknak

Mozgalmas hétvégéjük volt a tamási tűzoltóknak

Kettő első helyezett diák csapat, négy gyermeknapi rendezvény, három káreset - ez jellemzi a Tamás Önkormányzati Tűzoltóság hétvégéjét.

Szombaton a délutáni órákban Iregszemcsére kapták riasztást, ahol egy szolgálati lakás fürdőszobájában levő mosógép elektromos zárlat következtében kigyulladt. Az ott tartózkodók kézi tűzoltó készülékkel megkezdték a tűz oltását, melynek hatására az nem terjedt át sem a felső szintre, sem a szomszédos helyiségekre. Az egység a kiérkezést követően az épületet átvizsgálta, átszellőztette, a parázsló részeket feltárta, majd megszüntette az izzást.
Az éjszakai órákban egy beépítet tűzjelző berendezés téves jelzésére kellett vonulni a Tamási egységnek.

A káresetek mellett a szombati napon Fürged, Értény valamint Újireg településeken gyermeknapi rendezvények keretében tartottak technikai bemutatót valamint habpartit.

Vasárnap szintén mozgalmas nap volt, hiszen ezen a napon került megrendezésre a Megyei Tűzoltóverseny Pakson, melyen a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület két diák csapata is részt vett. A felkészülésbe fektetett munka meghozta a várt eredményt, hiszen diák lány, valamint diák fiú kategóriákban is a Tamásiak szerezték meg az első helyet.
A délután ismét a gyermekeké volt, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan idén is kinyitotta kapuit a tűzoltó laktanya. Színes programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A teljesség igénye nélkül az alábbi programok közül választhattak a laktanyába látogatók: füst sátor, konyhatűz bemutató, aszfaltrajz, színező, tálcatűz oltás.
Javában zajlott a gyermeknapi rendezvény, mikor is riasztás érkezett, miszerint Iregszemcse külterületén közúti baleset történt. A szülők, valamint gyermekek közül sokan azt gondolhatták, hogy ez is a rendezvény része, az eset azonban valós volt. Az egység 5 fővel vonult a helyszínre, ahol a felborult gépjárművet talpra állították, majd áramtalanították. A gépjármű vezetőjét könnyű sérülésekkel szállították kórházba.
Természetesen a nap fénypontja a késő délután megrendezett habparti volt, melyre szép számmal érkeztek érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.