Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Május 26. 10:04, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: idokep.hu

Munkával telt a hétvége a tamási és a dombóvári tűzoltóknak

Munkával telt a hétvége a tamási és a dombóvári tűzoltóknak

A dombóvári és tamási térségre vasárnap délután lecsapott vihar sok munkát adott a tűzoltóknak

Az első jelzés egy Kapospula és Alsóhetény között az útra leszakadt faág miatt érkezett, amit a dombóvári hivatásos tűzoltók távolítottak el és szüntették meg a fogalmi akadályt.

A tamási önkormányzati tűzoltók Tamásiban a Kishenye utcában egy családi házon az átfolyt víz miatt a szobákban és a pincében lerakódott iszap eltávolításában segítettek. A polgármester intézkedésére a munkálatokban 12 önkéntes is részt vett.

Lápafőn szintén a dombóvári hivatásos tűzoltóknak akadt dolguk, itt egy családi házban felgyülemlett vizet távolították el kézi erővel, mivela szivattyút nem lehetett telepíteni.

Alsóhetényben a Dózsa György utca egyik családi házában vízátfolyás miatt iszap rakódott le, melynek eltávolításában a dombóvári tűzoltók segítettek. A lakók saját döntésükre ideiglenesen elhagyták otthonukat, elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Szakcson a Rákóczi utcában egy családi ház két szobájába tört be a víz, amit a lakók kitakarítottak. A bútorok kimentésében a dombóvári tűzoltók voltak segítségükre.

Dombóváron a Tüske tó vize átlépte a tó töltését és elöntötte a környező horgásztanyákat. Szerencsére egyikben sem tartózkodott senki, egy elsüllyedt munkagép kimentésében azonban a dombóvári tűzoltók működtek közre.

Feltehetőleg a vihar miatt a Tamási-Hőgyész 20 kilovoltos villamos vezeték szakaszán üzemzavar történt. Egy vezeték rögzítőkötése eltört, melynek következtében zárlat keletkezett. Az üzemzavar 4 település (Szakály, Regöly, Szárazd, Keszőhidegkút) 990 fogyasztóját érintette két órán keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!